реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Легалізовано мільйон доходів!

Не втрачають своєї актуальності такі негативні явища, як використання праці незареєстрованих найманих осіб, виплата зарплати «в конвертах» або у розмірі нижче законодавчо встановленого мінімуму.

Особливості економічних процесів, які відбувалися впродовж останніх років в Україні до набрання чинності Податковим кодексом, створили умови для масового приховування доходів. Сьогодні перед податківцями поставлено завдання повернути втрачені ресурси в економіку держави, що дасть можливість збільшити надходження громадян. Від наповнення місцевого бюджету залежить відповідне утримання місцевої інфраструктури, а саме: фінансування медичних установ, закладів освіти та культури, виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери, стипендій, пенсій та забезпечення благоустрою міста.

Жорсткий контроль за виплатою реальною заробітною платою працівникам підприємств усіх галузей економіки, наступ на зарплатні борги і їх повна ліквідація залишаються найважливішими напрямами роботи міських податківців. Так за січень – серпень 2011р. виявлено 1343 випадки використання незареєстрованих найманих працівників, легалізовано майже 1 млн. грн. доходів, донараховано 115 тис.грн. податку з доходів фізичних осіб. Виявляються громадяни, які здійснюють діяльність без відповідальної реєстрації, та залучаються до державної реєстрації. Перевірками у поточному році встановлені такі випадки, як ведення подвійної бухгалтерії, виплати доходів за рахунок тіньових кошті, надання платникам податків фізичним особам не оподаткованих матеріальних та соціальних благ.

Платники які чесно сплачують податки з отриманих доходів, беруть активну участь у формуванні соціальної політики свого міста.
До речі, у цьому році до місцевого бюджету надійшло майже 235 млн. гн. податку на доходи фізичних осіб.

Лідія АЛЬБОЩА, ДПІ у м. Чернігові



Теги:Податки, легалізація доходів, ДПІ в Чернігові


Читайте також



Коментарі (0)
avatar