реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Латвія виганяє росіян

У вересні Управління з питань громадянства та міграції Латвії попросить 6 000 російських громадян покинути країну, оскільки вони не виявили бажання скласти мовний іспит чи отримати посвідку на тимчасове проживання.
Про це заявив голова Комісії Сейму з громадянства, міграції та згуртування суспільства Інгмарс Лідака, повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на LSM.

За його словами, йдеться про тих, хто навіть не спробував пройти перевірку на отримання статусу постійного жителя ЄС.

У Міністерстві внутрішніх справ Латвії підтвердили, що такі листи готуються. За попередніми підрахунками, адресатів може бути близько шести тисяч.

"Якщо у людини немає прав перебувати в країні, то потрібно виїжджати в країну, де у людини є право на перебування. Час для виїзду – три місяці. Він дається для того, щоб людина могла виїхати без поспіху. Якщо людина продовжує перебувати в Латвії незаконно, то може настати момент, коли державні структури про це дізнаються і, відповідно, нагадають про те, що потрібно виїжджати. Кримінальна відповідальність не передбачена, але передбачена адміністративна, тож людину можуть оштрафувати", – заявив заступник держсекретаря МВС Вілніс Вітоліньш.

Зазначимо, що після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Латвія вирішила попросити російських громадян, які проживають в країні, скласти обов'язковий іспит на знання латиської мови.

Це викликало неоднозначну реакцію в країні, де з моменту розпаду СРСР мешкають тисячі росіян, які так і не отримали громадянства Латвії. Критики кажуть, що багато з них не змогли інтегруватися в латвійське суспільство.



Теги:ЄС, Україна- Латвія, російський менталітет


Читайте також



Коментарі (0)
avatar