реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Квартири лікарям, як захист від ковіду

У Новгороді- Сіверському купили дві квартири лікарям – анестезіологам і це зроблено не взагалі із доброти душевної місцевої влади, а для можливості лікування хворих на Ковід- 19. Адже інакше не можна укласти договір з національною службою охорони здоров’я про фінансування – лікарні наразі не вистачає персоналу.

За словами директорки Новгород-Сіверської райлікарні Олени Набхан, насьогодні інфекційне відділення лікарні має 6 апаратів ШВЛ, 6 кисневих концентраторів і 5 кисневих точок. Це все вимоги Національної служби здоров’я. Але протягом півроку лікарня не може укласти контракт з НСЗУ, тому що немає анестезіологів.

Між тим, кількість хворих на Ковід- 19 у цьому прикордонному районі різко зростає – зараз допомогу отримують 141 хворий на короно вірус, а близько сотні тестів перебувають в обробці. Четверо медичних працівників також захворіли. Певно, останньою краплею для ухвалення рішення про виділення коштів на квартири стала раптова смерть міського голови Новгорода- Сіверського Олега Бондаренка.

Тож тепер Новгород- Сіверська районна рада виділила трохи більше мільйона гривень, щоб купити двом лікарям по квартирі і вже днями вони мають приступити до роботи.

Зараз же хворих із підозрою на Ковід-19 відправляють на лікування у Корюківку. Це за 110 кілометрів. Та й Корюківська лікарня наразі переповнена – вже просто не вистачає ліжок.

Василь ЧЕПУРНИЙ, "Голос Українни"
Чернігівська область.

Фото Новгород- Сіверської лікарні із сайту «Правий берег Десни»



Теги:Олег Бондаренко, пандемія, Новгород- Сіверський, ковід, Кауфман


Читайте також



Коментарі (0)
avatar