реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

“Курський гамбіт” України підриває видимість непереможності росії

Два місяці тому, коли російські війська увірвалися до Харківської області, Київ придивлявся до своїх кордонів, переймаючись тим, де ще росія може знайти вразливі місця. Однак натомість Україна, схоже, подивилася на карту уважно і вирішила, що рф також уразлива, і перевернула плани Москви з ніг на голову, повідомляє CNN.

Минув тиждень, і хоч би яким був остаточний результат вторгнення України в Курську область, рішення Києва відправити тисячі солдатів приносить свої дивіденди. Вдруге останнім часом на території рф маршують ворожі Кремлю сили, і він мало що може з цим вдіяти. У червні минулого року це були доморощені найманці “Вагнера”, які прямували в Ростов і далі, щоб обезголовити найвище військове керівництво росії. Наразі це військові України, які, за їхніми словами, утримують до 1000 квадратних кілометрів прикордонної території.

Події напрочуд схожі на те, як вони оголюють прірву між видимістю невразливості, яку Кремль намагається зобразити, і хиткою реальністю його влади. І хоча похід на Москву голови “групи Вагнера” Євгена Пригожина провалився, українські сили, схоже, мало що стримує, окрім власних ліній постачання.

Блискавичне просування України — ще один приклад спритності та мобільності їхніх військ у війні, на відміну від повільних виснажливих атак Москви. Незрозуміло, де українські війська окопуються, а де просто прориваються. Відсутність прозорості у російській системі, де помилки та проблеми ховаються, а не вирішуються безпосередньо, працює на Київ. Малоймовірно, що Москва чи навіть губернатор Курська знають повну картину того безладу, в якому вони перебувають.
Інформаційний спротив



Теги:російсько - українська війна, Україна - США, Курщина


Читайте також






Коментарі (0)
avatar