реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Купуєш автівку? Стережись аферистів!

Виявляється, що в ці дні Україною поширюється нова автомобiльна афера: шахраї скуповують кредитнi машини i виставляють їх на продаж за пiдробленими документами. Про це повiдомляє служба ТСН.

Вiдколи з початку кризи багато людей втратили можливiсть платити за придбанi в кредит автомобiлi, розцвiв новий бiзнес з обмiну машин i кредитiв через генеральнi доручення. На цьому ґрунтi з`явилися сотнi фiрм-посередниць, i схема стала зручним плацдармом для шахрайства.

Власник кредитного авто i зловмисник обмiнювалися угодами. Перший передавав генеральну довiренiсть на право водiння. Другий зобов`язувався платити кредит. Коли шахраї отримували ключi вiд машини, то знаходили нового покупця i перепродували автомобiль вдвiчi дешевше, нiж на ринку, потiм забирали грошi i зникали.

У результатi перший покупець залишався без автомобiля, але з кредитом. Третiй - з автомобiлем, але без права власностi на нього.

Банкiри стверджують, що єдиний спосiб продати кредитний автомобiль i не мати пiсля цього головного болю - це продавати авто за згодою банку.

Втiм, позбутися всiх зобов`язань у таких випадках вдається не завжди. Банки продають кредитнi автомобiлi на аукцiонах, але зазвичай погоджуються реструктуризувати залишок боргу на вигiдних умовах.

А поки кiлькiсть автомобiлiв, якi шахраї продають за "чорною" схемою, зростає. Мова йде вже про сотнi оборудок. За iнформацiєю студiї ТСН, на таких автомобiлях їздять i високi чиновники. Зокрема - колишнiй заступник нинiшнього мiнiстра.

Джерело http://www.epravda.com.ua/




Теги:автомобіль, банки, кредитні автомобілі, шахрайство, афера


Читайте також



Коментарі (0)
avatar