реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Куди підуть гроші з держбюджету?

Державний фонд регіонального розвитку пообіцяв наступного року виділити громадам Чернігівщини понад 142 мільйони гривень. Комісія під керівництвом голови обласної державної адміністрації Андрія Прокопенка визначила перелік об'єктів для цього фінансування.

Вирішено насамперед профінансувати ті об'єкти освіти та культури, на яких уже розпочато роботи. Зокрема, йдеться про термомодернізацію обласної дитячої лікарні, шкіл у Корюківці та Городні, дитсадка в Сосниці, обласного філармонійного центру. Буде профінансовано роботи і в обласному молодіжному центрі, яким став колишній кінотеатр імені Щорса в Чернігові. Підуть бюджетні кошти і на реконструкцію стадіонів у Острі, Сосниці та Корюківці.

Голова обласної адміністрації Андрій Прокопенко наголосив на потребі вкладати кошти в індустріальні парки, автодороги, які стимулюватимуть бізнес. Особливо приємним прикладом є Корюківська, Сосницька та Коропська громади, які вирішили спільно придбати мобільний міні-асфальтовий завод для ремонту своїх доріг.

"Підтримка закладів бюджетної сфери потрібна і актуальна. Але ДФРР - це передусім інструмент розвитку громад, - казав на засіданні комісії очільник обласної виконавчої влади. - І дуже правильно його застосовувати, тобто використати кошти на розвиткові проекти, які у перспективі можуть дати економічний ефект, привабити інвесторів, створити робочі місця, стимулювати розвиток бізнесу у громадах"."Голос України"



Теги:ДФРР, Андрій Прокопенко, остер, городня, Корюківка, Сосниця, субвенції, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar