реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Крути проголосували за українську церкву

Кілька годин тривав напружений сход села в Крутах Ніжинського району. Бо до місцевих селян були привезені люди з Ніжина, Борзни, навколишніх сіл, які до Крут жодного стосунку не мають. Їх привіз десант батюшок московського патріархату, оскільки головним питанням було про перехід крутянської парафії собору архістратига Михаїла до української Церкви.

Як повідомив голова Ніжинської районної ради Олег Бузун, збори проходили важко, але дві третини місцевих парафіян проголосували таки "за" перехід з російської в українську Церкву. Як того й вимагає відповідний закон, щоб рішення було легітимним. Приїжджі агітатори не змогли збити з толку мешканців Крут, хоча сумніви і звинувачення сіяли різні...

Відтак перша на Ніжинщині парафія переходить до української Церкви. Що й природньо для села, відомого всій Україні. Особливо важливо, що це сталося в єпархії, очолюваній відомим українофобом архієпископом Климентом (Вечерею). Проте, схоже, боротьба за Крути ще триватиме - московські прихильники заявили, що вони вже раніше провели свої, церковні збори і проголосували за вірність Москві. А на самому сході села, чк тільки починав хтось говорити за українську церкву. навезені промосковські півчі зривали зібрання своїми пєснопєніями, що облудно нагадують духовні. Проте, як сказав рухівець, житель села Крути Олександр Гомоляко, що був членом лічильної комісії, голосування за перехід до української церкви було проведено і 3\4 голосували за,хоча підрахунок голосів і не вівся.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Ніжинська єпархія, перехід парафій, Олег Бузун, крути


Читайте також



Коментарі (0)
avatar