реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

...А міністр їв шаурму

Не довго мирно їв шаурму гарант і його міністр внутрішніх справ. Понад 50 привозних бандюганів, якими керували близько 20 священиків Московського патріярхату, сьогодні вдруге брутально зірвали парафіяльні збори у знаменитому селі Крути Ніжинського району Чернигівщини.

Мета зборів, на які явилися понад 200 крутян - об'єднання з Православною Церквою України та вихід з підпорядкування РПЦ.

Очевидці повідомляють, що завезена з Києва братва вже зранку захопила приміщення, де мали проводитися збори. А ніжинська поліція цьому фактично потурала.

Далі москвомовні "спортікі" заблокували вхід, а тих крутян, які намагалися потрапити у свою ж будівлю, просто скидали зі сходів на землю.

Безкарне знущання з крутян відбувалося під улюлюкання завезених бабушек-клікуш. Їх під'юджували мобілізовані московські попи, яких у Крути цього дня наперли з усіх усюд: Ніжина, Борзни, Прилуки й навіть Бахмача (зокрема, у банді тітушок засікли й "благочинного" РПЦ в Бахмацькому районі).

Нагадаю, що Верховна Рада нещодавно ухвалила Закон, який спрощував процедуру переходу громад до інших конфесій. Найбільше це не сподобалося московським попам, голос яких тепер не є вирішальним на голосуваннях громад. А на Чернигівщині вони не вперше вдаються до послуг криміналу - аби запобігти відновленню канонічного статусу православних громад України.

Всього в ПЦУ, з моменту отримання Томосу про канонічну автокефалію, повернулося понад 530 громад, що перебували в московському розколі. Зараз цей процес штучно загальмовано.

Самі московські розкольники всіляко саботують норму ще одного Закону, ухваленого Верховною Радою - про необхідність перереєстрації статутів парафій, в яких має бути відображена їхня належність до РПЦ - конфесії, центр якої перебуває в країні-агресорі Російській Федерації.

Тим часом, ситуація в Крутах залишається напруженою. Село, яке стало символом героїчного опору українського студентства у війні з Москвою, далі силоміць перебуває в духовному рабстві тієї ж Москви.

Влада бездіє.

Ростислав МАРТИНЮК






Теги:Арсен Аваков, Ростсилав Мартинюк, крути, Чернігівська єпархія, перехід парафій


Читайте також



Коментарі (0)
avatar