реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Климент Геббельса начитався...

Є такий активний агент Москви – архієпископ ніжинський Климент (прізвище – Вечеря). Він в російській церкві, яка для обману населення зветься «Українською православною», хоча до України має такий же стосунок, як окупаційна армія має стосунок до окупованої території. Щоправда, та не видає себе за національну…

Так ось, коли в Крутах привезені за командою Климента «тітушки» скидали місцевих бабусь зі східців будинку культури, щоб не допустити їх до участі в зборах по переходу з московської в українську Церкву, то на сайті «Ніжинської єпархії» РПЦ хлюпнуло черговою порцією брехні від московського архієпископа.

Там пишеться: «У зв’язку з організованим розповсюдженням у ЗМІ дезінформації про події у с. Крути Ніжинського району слід роз’яснити, що єдиним її джерелом є сторінка нікому невідомого дописувача в мережі “Фейсбук” зі, скоріш за все, видуманим ім’ям. Оскільки низка ЗМІ розмістила у себе цю інформацію із посиланням лише на відверто сумнівне джерело, можна зробити висновок про наявність вказівки на це для редакцій».

Ау, Ростиславе Мартинюк, це ви – «нікому невідомий дописувач»! Журналіст, релігієзнавець, дослідник, уродженець Голінки Бахмацького району, а для владики Климента «нікому невідомий». Та його навіть на вашій Москві добре знають, бо Ростислав – відомий знавець угро-фінських народів, які й складають собою т.зв. «російський народ». А псевдоніжинський владика російської церкви – не знає. Почитайте як Ростислав Мартинюк пише, зокрема, про ерзянський народ, до якого належить ваш патріарх Кіріл (Гундяєв) – може, проясниться…

Далі сайт владики Климента пише як- то тяжко образили журналісти мешканок Крут «здебільшого похилого віку» - мовляв, ніяких приїжджих молодиків спортивного типу не було, а то все бабусі воювали з прихильниками української церкви. Ну, де оце російські церковники геббельсівських методів набралися? Ідеолог нацистської партії, як відомо, казав – чим більша брехня, тим більше їй повірять.

Ось на фото – автобус з київськими номерами, яким привезла московська церква молодиків, що в очах владики Климента стали «мешканками села здебільшого похилого віку»… На другому фото - якраз вони, оті "мешканки села здебільшого похилого віку", якщо вірити архієпископу росцеркви...Аберація? Обман зору? Чи все ж – керівник інформаційного відділу «УПЦ МП» діє за інструкціями невмирущого доктора Геббельса?

Василь ЧЕПУРНИЙ






Теги:крути, ЕРЗЯ, перехід парафій, Ростислав Мартинюк, Климент, УПЦ МП


Читайте також



Коментарі (0)
avatar