реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

КРУ не забуло про забудькуватий "Базис"

ВАТ «Базис», зекономивши на оренді комунального майна майже 100 тис. грн, забуло про обіцянку підтримати знедолених дітей на ці гроші.

Такий факт дослідили фахівці КРУ в Чернігівській області при проведенні державного фінансового аудиту комунального підприємства «Діловий центр».

Зокрема, як показало дослідження, рішенням 18-ої сесії п’ятого скликання Чернігівської обласної ради від 11.06.2008 року відкритому акціонерному товариству «Базис» встановили пільгову ставку в розрахунку орендної плати в розмірі 1% від вартості майна на строк від 11.04.2008 року по 09.04.2009 року. Але не просто так. А за умови, що вивільнені кошти ВАТ спрямує на підтримку харчування дітей-інвалідів, позбавлених батьківського піклування та малозахищених верств населення.

Від часу укладання договору по травень 2009 року підприємство отримало пільгу з орендної плати на суму 98 тис. грн. Проте на благодійну допомогу спрямувало лише 24 тис. грн, тобто лише 25% від обіцяної суми.
Проте це аж ніяк не вплинуло на рішення 25-ої сесії Чернігівської облради від 05.06.2009 р. Згідно з ним товариству знову надають пільгову ставку орендної плати в розмірі 1% від вартості майна на новий термін (з 10.04.2009 по 08.04.2010)! Але про жодну умову, за якої надається ця пільга, в рішенні цього разу вже й не згадується.
Таким чином, від червня 2009 року по грудень 2009 року товариство «Базис» отримало пільгу з орендної плати на суму 84 тис. грн без обґрунтування умови її надання.

Загалом же, як засвідчило аудиторське дослідження, за 2008 — 2009 рр. КП «Діловий центр» недоотримало доходу з оренди комунального майна на загальну суму 608 тис. грн, з яких 450 тисяч — за незадіяні площі. Причому обласний бюджет втратив на цьому 228 тис. грн.

Довідка. Комунальне підприємство «Діловий центр» — Чернігівської обласної ради. Створено на базі відокремленої частини майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Чернігівської області.
Основною метою діяльності підприємства є ефективне використання комплексу будівель комунальної власності, забезпечення їх належної експлуатації, підвищення інвестиційної привабливості та підвищення рівня ділової активності обласного центру, отримання прибутку від передачі майна в оренду та здійснення інших видів діяльності.

Олександра ЗАЩИТА,
в.о. начальника відділу державного фінансового аудиту суб’єктів господарювання державного сектора економіки КРУ в Чернігівській області




Теги:Пільги, Базис, орендна плата, діти-інваліди


Читайте також



Коментарі (0)
avatar