реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Кровоточить ікона Іоанна Предтечі

У ніжинському соборі Всіх Святих закровоточила ікона Іоанна Хрестителя, про що повідомив настоятель отець Сергій Чечин.

Ікона нова, виконана за сучасними технологіями, знаходилася в ряду інших святкових ікон. На ній зображення відтятої голови пророка Іоанна Хрестителя, Предтечі Господнього.

Що означає такий тривожний знак, адже коли тече пахуче миро - це означає якесь добре благословення, а коли кров?

Отець Сергій Чечин постійно, практично щонеділі, їздить на фронт, де сповідає і причащає воїнів, привозить їм гуманітарну допомогу. І кроточіння не боїться: "Що це означає - ми не знаємо. Очевидно, що це знак важкий. Та й не дивно - у нас же йде війна. Але боятися нам цього не треба - боятися мають ті, хто робить злочини. Очевидно кровоточіння ікони означає, що чаша гніву Господнього переповнена і кара впаде на тих, хто розв'язав війну".

Зараз ікона - на передовій: отець Сергій взяв ікону з собою, щоб благословити нею воїнів. "У дорозі кровточіння стало сильнішим, - розповів мені отець Сергій по телефону із зони АТО. - Із ока знову потекла кривава сльоза і кров виглядить як свіжа".

Настоятель храму УПЦ Київського патріархату, почесний громадянин Ніжина отець Сергій Чечин впевнений, що Господь - на стороні України, адже ми обороняємо свою землю і не нападали на чужу. А ворог буде посоромлений. Проте кровоточива ікона свідчить, що протистояння триватиме...

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Іоанн Предтеча, російсько- українська війна, Ніжин, чудо, кровоточіння


Читайте також



Коментарі (0)
avatar