реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Криза завдає удару

У 2009р. обсяг експорту зовнішньої торгівлі товарами становив 297,2 млн.дол.США, і склав 71,0% проти рівня 2008р., імпорту – відповідно, 326,9 млн.дол.США та 86,4%. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 29,7 млн.дол. (у 2008р. – позитивне 40,2 млн.дол.).
Зовнішньою торгівлею товарами займалися 340 підприємств та організацій області. Активно працювали в цій галузі підприємства міст Чернігів, Прилуки та Корюківського району. Їх частка в загальному обсязі експорту становила 80,7%, імпорту – 87,3%.
Поставки країнам СНД формували 62,9% загального обсягу експорту, країнам Європейського Союзу – 17,9%, решті країнам світу – 19,2%.
Товари з області експортувалися до 90 країн світу. Переважаючу частку (83,2%) відправляли до Російської Федерації, Білорусі, Молдови, Італії, Грузії, Туреччини, Туркменістану, Литви, Польщі, Франції, Азербайджану, Німеччини, Казахстану та Єгипту.
Основу експорту становили вироби з паперу та картону, готові харчові продукти, текстиль та вироби з нього, продукти рослинного походження, деревина і вироби з неї, молоко та молочні продукти, полімерні матеріали, пластмаси та котли, машини, апарати і механічні пристрої, взуття.
Імпортовано в область 49,5% всіх товарів з країн Європейського Союзу, з 27,9% – країн СНД, 22,6% – з решти країн.
Товари надходили із 73 країн світу, вагома частка (79,3%) – з Німеччини, Російської Федерації, Бразілії, Білорусі, Сполученого Королівства, Італії, Індії, Бельґії, Нідерландів, Франції, Китаю та Туреччини.
Переважаючу частку імпорту визначали готові харчові продукти, папір та картон, продукція хімічної та пов’язаних із нею галузей промисловості, текстиль та вироби з нього, полімерні матеріали, пластмаси, котли, машини, апарати і механічні пристрої, транспортні засоби та шляхове обладнання.

Головне управління статистики
у Чернігівській області




Теги:криза, міжнародна торгівля, імпорт, експорт


Читайте також



Коментарі (0)
avatar