реклама партнерів:
Головна › Новини › 

Криптовалюта Chainlink: історія виникнення, особливості та перспективи монети

Назва Chainlink викликає великий інтерес серед інвесторів криптовалюти, адже це досить успішний та дуже різноплановий проект, який співпрацює з компаніями як у фінансових, так і в інших сферах.

  • Блокчейн Chainlink 

Що стосується блокчейну, то Chainlink не має своєї власної мережі. Спочатку він існував на базі Ethereum, а пізніше Solana. 

  • Мережа Chainlink 

Що стосується мереж, то зараз Chainlink працює у Polygon, BNB Chain, Arbitrum, Fantom, Optimism та Avalanche. Ці мережі мають сумісність з віртуальною машиною Ethereum.

  • Токен Chainlink 

Звичайно, що такий успішний проект не може не мати власного токену. LINK (Chainlink) - криптовалюта однойменного проекту, яка відразу ж почала збільшуватися у ціні, посилаючись на його успіх. І вже у 2020 році курс LINK зріс на кілька сотень відсотків. Емісія криптовалюти є обмеженою і становить 1 млрд токенів. 

Нижче ми розповімо про історію виникнення проекту та криптовалюти, зміну ціни токену Chainlink, прогноз, який дають експерти на 2023 рік та інші цікаві та корисні факти про цей проект.

Історія виникнення проекту Chainlink

Вперше назва Chainlink з'явилася 2017 року, яким Сергій Назаров та Стів Елліс назвали свій проект у цифровому світі. За основу проекту була взята технологія централізованих оракулів на базі нод. Проте ця технологія була удосконалена таким чином, що централізовані оракули були замінені на децентралізовані. А це означає неможливість вкрасти кошти хакеру, використавши один оракул, адже тут їх велика кількість. Оракулом називають джерело даних. Тобто маючи велику кількість джерел даних весь сервіс запобігає будь-якої можливості проведення сторонніх маніпуляцій зі сторони зловмисників та охочих нажитися, навіть високопрофесійного рівня.

Роком офіційного початку роботи проекту є 2019.

До речі, проект Chainlink є не лише проектом у сфері криптовалюти, адже у 2021 році сервіс прогнозу погоди під назвою AccuWeather заключив партнерство із Chainlink. А роком пізніше страхова компанія з Америки разом із Chainlink запустили спільний проект у сфері страхування кліматичних ризиків.

Виникнення криптовалюти LINK

Однойменна криптовалюта LINK з 2020 року почала набирати швидку популярність і зараз токен входить до 50 найбільш популярних криптовалют світу.

Першою задачею токену була оплата роботи оракулів. Окрім цього токен використовується для того, щоб підтримувати рівень стабільності контрактів у мережі.

2021 рік вважається піком популярності криптовалюти Chainlink, курс тоді був 52,7 доларів США. Після цього він трішки впав і наразі курс у парі LINK / USD тримається 1:6. Звичайно, що зараз на ціну будь-якої криптовалюти та інших активів, у тому числі і курс LINK впливають світові події, а саме - війна. Навіть вартість найбільш популярної криптовалюти світу - Біткоіну сьогодні становить 16,8$. Це у кілька разів менше від вартості, яка була до початку війни.

Тому зараз важко робити висновки щодо успішності LINK та прогнозу криптовалюти на майбутнє.

Криптовалюта Chainlink: прогноз та перспективи 

Незважаючи на усі можливі складнощі 2022 року, інвестори все-таки не збираються зупинятися, продаючі всі свої накопичення. Адже зараз якраз той час, коли мережа лишається майже єдиним надійним сервісом для інвестування. 

Експерти вважають, що по закінченню всіх світових подій, завершиться криза та почне період розквіту. І першим цей період доторкнеться до сфери цифрових активів. Тому продовжуйте слідкувати за змінами у світі і водночас обирайте надійну платформу для інвестування та вкладання хоча б невеликих суми кожного місяця, адже вони через кілька років принесуть вам гарний дохід. 

Радимо робити це у парі із стейблколіном: LINK / USDT на криптовалютній біржі міжнародного рівня із високим рівнем захисту ваших коштів і особистої інформації. Такими біржами є, наприклад, Binance, WhiteBIT та Coinbase.






Коментарі (0)
avatar