реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

Кримінальні мільйони на кордоні з Росією

Кримінальну справу за фактом переміщення через кордон товарів вартістю понад 20 мільйонів гривень порушено Чернігівською митницею
Три адміністративні справи, що були порушені співробітниками Чернігівської митниці на початку вересня поточного року за фактами спроб трьох громадян України незаконно перемістити через пункт пропуску «Сеньківка» товари широкого вжитку з приховуванням від митного контролю, об'єднались в одну … кримінальну.

Як повідомлялось раніше, у серпні поточного року в пункті пропуску «Сеньківка» на українсько-російському кордоні працівниками Чернігівської митниці разом з прикордонниками було виявлено, що у напівпричепах автомобілів ДАФ де, згідно документів, знаходився вантаж клею, пошкоджені (перерізані, а потім з'єднані за допомогою шурупів) пломбувальні троси. Завдяки таким протиправним діям зловмисники перевантажили товар, не пошкодивши при цьому митного забезпечення. Автомобілі були затримані і доставлені до Чернігова. Для того, щоб перевірити, перерахувати та оцінити весь вантаж, працівникам митниці знадобилось кілька тижнів. Загалом в автомобілях знаходився широкий асортимент товарів: осінній і зимовий одяг для чоловіків, жінок та дітей, взуття різних розмірів. В одному з 1142-х вантажних місць знаходились вироби та біжутерія з каміння «Сваровськи» у кількості 178 одиниць.

Загальна вартість затриманих товарів становить 20 мільйонів 760 тисяч гривень. Кримінальна справа порушена за фактом закінченого замаху на контрабандне переміщення товарів у кількості 234 091 одиниць за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:українсько-російський кордон, пункт пропуску Сеньківка, Чернігівська митниця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar