реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Кожен може отримати до 30 кг насіннєвої картоплі

По всій Україні безкоштовно можна отримати насіннєву картоплю з Седнева, що під Черніговом! Науково – виробниче об’єднання «Чернігівеліткартопля» започаткувало ініціативу "Українська картопля".
Мета проєкту полягає у тому, щоб роздати кожному бажаючому безкоштовно до 30 кг насіннєвої картоплі, а в кінці сезону передати кошти за насіння на потребу ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії або підрозділу територіальної оборони мішок картоплі.

Підприємство започаткувало ініціативу разом із Поліською дослідною станцією ім. Засухіна Інституту картоплярства НААН (село Федорівка на Житомирщині) за підтримки фейсбук-спільноти "Скажений картопляр".

Директор підприємства «Чернігівеліткартопля» Ігор Шкурко каже: «Надаємо кожному бажаючому безкоштовно до 30 кг насіннєвої картоплі середньораннього сорту “Ажур”. Треба лише оплатити пересилку “Новою поштою” та в кінці сезону передати кошти за насіння на потребу ЗСУ, або з вирощеного врожаю передати восени армії або підрозділу територіальної оборони мішок картоплі».

Директор Ігор Шкурко розповів про сорт, що пропонується: « Це червона картопля, що всередині – світло-жовта. Сорт підходить і для південних, і для північних областей. А оскільки весна цього року холодна – садити можна до початку червня. Щоправда, коли роздамо 30 тон, будемо роздавати якийсь інший сорт». Зауважимо, що «Чернігівеліткартопля» є спеціалізованим підприємством, яке десятиліттями займається виведенням нових сортів картоплі.

Щоб взяти участь у проєкті “Українська картопля”, треба на платформі “Скажений картопляр” залишити дані про себе (прізвище, ім’я, по батькові, поштову адресу, номер відділення “Нової пошти” і контактний телефон. Також люди, які отримають мішок картоплі, мають з ним сфотографуватися та також надіслати фото організаторам.



Теги:Чернігівеліткартопля, Ігор Шкурко, нові сорти, Седнів, ЗСУ, картопля Ажур


Читайте також



Коментарі (0)
avatar