реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Ковід і права людини

Хвороба є, тут сумніватися нічого. Але й наступ на права людини йде повним ходом і може увійти у звичку (особливо в нас).

Я літала за кордон, за останні 10 днів зробила 5 (!) тестів, встигла відчути, що до протестованих ставлюся з більшою довірою, ніж до вакцинованих, бо вони - гарантовано здорові, а вакциновані можуть бути всякими. Проте саме чомусь тестованих ущемлюють у правах. Я це теж відчула на собі і мені це дуууже дивно і прикро.

Прилетівши сьогодні в Україну з учорашнім негативним тестом, я не мала права пройти навіть паспортний контроль. Тому що саме ЗДОРОВА людина має встановити принизливий для неї додаток, яким її чомусь відправляють на самоізоляції. Тут же за гроші я зробила новий тест, але поки що з самоізоляції мене ніхто не зняв. Навпаки - у додатку "Вдома" мені на психіку давить страшилка, що я зараз нібито порушую умови самоізоляції. Це тільки тому, що в аеропорту додаток включив мені знову ж погрозливий таймер і я, щоб його позбутися, натисла кнопку, яку не треба було натискати.

Наяву - приниження і грубе порушення прав людини, з метою, думаю, щоб звикали до цього. Якщо греки не довіряють нашим тестам, то вони ще в аеропорту роблять свій контрольний - безплатно (!). Наші ж деруть гроші ще й протиправні додатки змушують ставити. В Греції я робила швидкі тести в аптеці , але їх ніде не запитували, тому що істерії нема.Всі дотримуються заходів безпеки в умовах пандемії (маски в приміщеннях, дезінфекція рук) і якось спокійно. А в нас...

Насправді сумно і страшно, і, перш за все, тому, що ми не вміємо об'єднуватись задля відстоювання своїх прав. А робити це треба на кожному кроці

Наталія ПОТАПЧУК



Теги:тестування, ковід- 19, Греція, права людини, вакцинація, наталія Потапчук


Читайте також



Коментарі (0)
avatar