реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Котигорошко чи Іванушка-дурачок?

Напевно не відкрию таємницю про те, що українські генетичний код складається з багатьох елементів: вишуканої української мови, незрівнянної і неповторної вишивки, тисячолітніх традицій. І таким самим елементом є українські народні казки про тварин, про суспільно-побутові відносини, про наших невмирущих героїв! У казках відтворюється світогляд народу, його морально-етичні й естетичні принципи, багатовіковий досвід виховання багатьох поколінь.

От і я свою донечку намагаюся як і наші батьки, бабусі і дідусі виховувати на українських народних казках. Адже вони, як феномен культури розважають, дають відпочинок, іронізують, а найголовніше, навчають розрізняти добро і зло, бути сильними і рішучими. До чого все це? Просто донечка дуже полюбила казочку про Котигорошка! І я звернув увагу на одну цікаву деталь у всіх наших казках: коли чи Котигорошко, чи Кожум’яка, чи інший герой зустрічаються з ворогом, то на питання: «Битись чи миритись?», лунає однозначна відповідь: «Битись!». Так було у нас заведено з прадавніх часів, бо це закладено нашими предками!

9 грудня у Парижі по суті буде звучати те саме питання, але дипломатичною (хитрою) мовою. І від того, що відповість Президент, буде залежати чи Україна постане маленьким, але гордим і сміливим Котигорошком, чи сам Президент стане всім відомим Іванушкою-дурачком. І ось тут цікаво, а які ж казки в дитинстві читали теперішньому гаранту?!

На добраніч, вам малята, любі хлопчики й дівчата!

Олексій КАЙДА



Теги:гібридна війна, Іванушка - дурачок, Олексій Кайда, Котигорошко, українські казки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar