реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Корупція на митниці: профілактика

Керівництво Чернігівської митниці провело нараду керівного складу митниці з питань профілактики корупційних проявів серед посадових осіб митниці. До участі у нараді були запрошені представники правоохоронних органів Чернігівської області. Відкриваючи нараду начальник митниці Юрій Соловков підкреслив, що виконання у повному обсязі завдань, які поставило керівництво держави та Державної митної служби України перед митними органами, можливе лише за умови ефективної протидії корупції в митних органах.

Перед керівниками підрозділів Чернігівської митниці виступили прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами СБУ, Державної митної служби, Державної прикордонної служби при провадженні оперативно-розшукових заходів, дізнання та досудового слідства прокуратури Чернігівської області Віктор Іваньков, заступник прокурора м. Чернігова Андрій Вакуленко, заступник начальника Управління СБУ в Чернігівській області-начальника відділу БКОЗ Олександр Гуляницький, начальник відділу УБОЗ УМВС України в Чернігівській області Олександр Тищенко.

Багато уваги приділили обговоренню під час наради введення в дію з 1 січня 2011 року нового антикорупційного законодавства України, що включає у себе Закони України: «Про засади запобігання та протидії корупції», «Про відповідальність юридичних осіб за вчинення корупційних правопорушень», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відповідальності за корупційні правопорушення». Було наголошено, що прийняття даних законів покликане забезпечити ефективну протидію корупційним проявам, посилити відповідальність за вчинення корупційних діянь та наблизити Україну до світових стандартів антикорупційної політики.

За результатами наради були прийняті рішення щодо забезпечення взаємодії та налагодження дієвого зворотного зв'язку з правоохоронними органами з метою реалізації матеріалів про ознаки вчинення корупційних діянь або службових злочинів працівниками митниці, проведення комплексних заходів із викриття фактів корупції та службових злочинів, покращення стану індивідуально-профілактичної роботи в митниці та інші.

Світлана СТРИЖАК




Теги:митниця, Корупція


Читайте також



Коментарі (0)
avatar