реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Корюківку, Остер і Ріпки хочуть виключити із зон радіологічного контролю

З кожним роком живемо краще. Ось влада прийшла до висновку, що і чорнобильського впливу уже нема в тих зонах радіоактивного ураження, що на Чернігівщині.

За рішенням влади Партії регіонів із меж контролю треба виключити і Остер та Десну Козелецького району, і Корюківку, і Ріпки та Любеч та багато сіл. В Чернігівському районі планують залишити в зонах радіоактивного забруднення 6 сіл, а в Ріпкинському районі -- 3. І то -- найменших.

Влада проблему ліквідації зон поки що поклала на голову постійної комісіх обласної ради В.Зуба. В райони пішов його лист такого змісту:«Головам Козелецької, Корюківської, Н.-Сіверської, Ріпкинської, Семенівської, Сосницької, Чернігівської районних рад

На виконання Указу Президента України від 11 жовтня 2010 року № 937 «Про заходи, пов'язані з 25 -ми роковинами Чорнобильської катастрофи» щодо перегляду меж зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи територій, Міністерством екології та природних ресурсів України у 2011 році проведено комплекс робіт з дозиметричної паспортизації населених пунктів 12 областей. Експертний висновок про радіологічний стан населених пунктів Чернігівської області направлений до Чернігівської обласної ради для прийняття відповідних рішень.

Відповідно до наданих матеріалів пропонується переглянути межі зон радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи та скоротити кількість населених пунктів, які можуть бути віднесені до зон радіоактивного забруднення, встановлених чинним законодавством.

За дорученням голови обласної ради дане питання передбачається розглянути на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та захисту населення від наслідків аварії на ЧАЕС.

Для підготовки матеріалів для розгляду на засіданні постійної комісії просимо внести до 22 липня 2013 року пропозиції щодо прийняття відповідного рішення із порушеного Міністерством екології та природних ресурсів України питання.

Додаток: на 5 арк. в І прим.

Голова постійної комісії В.О. Зуб»



Теги:радіоактивні зони, Чорнобиль, Ріпки, Любеч, Чернігівська обласна рада, остер, Корюківка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar