реклама партнерів:
Головна › Новини › Анонси подій

Корюківка відзначила День Героїв Небесної Сотні. А влада наплювала…

Я завжди купляю відривні календарі кожного року. Придбав і на 2016 рік. А в ньому за 20 лютого стоїть напис "День Героїв Небесної Сотні". Сумний день для українства всього світу. А от для Корюківської міської та районної влад, складається враження, наплювати з четвертого поверху будівлі Корюківської районних ради та адміністрації. Навіть не приспустили прапор в честь пам'яті Небесної Сотні, а по місту жодного прапору з чорною стрічкою.

Більш того, корюківська районна газета "Маяк"навіть не вийшла з повідомленням про день пам'яті Героїв Майдану. В цей день не з'явився ніхто з влади й на траурний мітинг присвячений цій події в історії України. Напрошується висновок, що наша районна і міська влада чекає "визволителів" з Московщини і Герої Майдану не їх герої. Для них Олександр Невський, прийомний син хана Батия із Золотої Орди, і герой і святий. Для українських патріотів – кров пролита героями Майдану – не водиця. Запитань багато до голови Корюківської районних ради Олександра Савченка та виконуючого обов'язки голови РДА О. Мірошніченка. Володимир Онищук у соціальній мережі facebook сформулював ці запитання до влади: "Сьогодні на мітингу вшанування Героїв Небесної Сотні вкотре переконався у тому, що у нашої місцевої влади дуже коротка пам'ять, або навіть повне її нехтування. В той час коли вся Україна вшановує пам'ять загиблих на Майдані у Корюківці жоден чиновник не вияв бажання долучитися до загальнонаціональної трагедії...

До глибини душі всіх присутніх обурили наступні чому:
- чому година пам'яті організована РДА відбулася 19 лютого о 8:30 ранку? Пояснювали, що виконуючого обов'язки голови потрібно було бути на зборах в одній з сільських громад, але як виявилося на зустрічі його так і не було, то як це називається - не знущання над пам'яттю?
- чому на державних установах не вивішено прапорів з чорною стрічкою, у нас в районі трауру немає?
- чому на офіційних сайтах РДА та Міської ради жодного слова від керівництва району про ці трагічні дні?
- чому в районній газеті "Маяк" не знайшлося жодного слова про День Пам'яті Героїв Небесної Сотні, а от про народне гуляння з приводу проводів зими з "блінами" виділено першу шпальту?
- чому із депутатів районних та міських рад були одиниці, коли більшість обранців під час виборів йшли з гаслами створеними Майданом?

Розумію, що відмовок знайдеться багато і основна з них - "не було вказівки з гори", тому ми з громадою обов'язково запитаємо про це в Чернігівської ОДА, але мова про інше, яка вказівка і звідки потрібна, щоб проявити свою людяність, гідність та честь?"

Корюківчани не залишилися байдужими до недавніх подій. І нехай кількість людей прийшла невелика. Та проте прийшли ті, хто прийшов, хто небайдужий до майбутнього країни. "Наша нація з 18 по 21 лютого втратила найкращих людей," – про це говорили корюківські активісти керівник молодіжної громадської організації "Альтернатива" Володимир Онищук, Людмила Синюта та депутат Корюківської міської ради Сергій Милейко. Настоятель Свято-Вознесенського Храму Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей отець Тарасій Баїк разом з півчею церкви відправили заупокійне Богослужіння.

Далі вшанування Пам'яті Небесної Сотні перемістилося до Корюківської районної бібліотеки. У читальній залі небайдужі до недавньої історії змогли переглянути відео з коротенькими історіями Героїв Небесної Сотні. Під звуки "Плине кача" вшанували героїв Небесної Сотні хвилиною мовчання.

Другою частиною заходу стала тема вшанування героїв Корюківщини. Наш край багатий на людей, котрі прославили Чернігівщину й Україну в світах. Це і лікарі, і письменники, будівельники, державні діячі. На жаль, Корюківська міська рада спромоглася назвати одну з вулиць тільки іменем земляка, Олександра Довженка. Ні такі відомі корюківчани, як Лазар Бродський, Омелян Карюка, Іван Барвінок, ні тим більше теперішні герої воїни АТО, що загинули в боях за Незалежність України не в честі у місцевої влади. А чому? А все тому, що "Как би чєво нє вишло. Хай буде щось нейтральне. А вдруг всьо поміняється". Що ж, як кажуть, маємо те, що маємо.

https://www.youtube.com/watch?v=kBljbYxhRmw&feature=youtu.be

Віктор ТАТАРИН



Теги:Віктор Татарин, Корюківка, небесна сотня


Читайте також



Коментарі (0)
avatar