реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Корчинський замість Висоцького

Що ви все про Висоцького? Ось вам - ваш улюблений псевдонаціоналістичний персонаж з фарбованими вусами Дмитро Корчинський.

Він категорично проти заборони ввезення в Україну таких книг - "Запіскі княгіні Дашковой", "Дневнік 1917 - 1919" Барона Будберга, "Днєвнік 1873 - 1882" Мілютіна, "Хемія" Майлена Ароновича Костянтиновського... ("Літературна Україна" за минулий четвер). І ще його обуріює, що в експертну раду, що згідно закону визначає яку літературу з країни - окупанта впускати в Україну, входять доктор психологічних наук, заступник начальника управління ГУ контррозвідувального управління СБУ та головний редактор видавництва "Фонтан казок" Іван Андрусяк, якого він недбало називає "мабуть, колишнім ментом".

Правий тут перекладач Сергій Борщевський:" Одним з найтяжчих наслідків більш ніж трьохсотрічного бездержавного стану України... є майже повна неспроможність навіть її патріотично налаштованих еліт до масштабного державницького мислення".

Щоправда, в одному я з видатним перекладчем не згоден - ні Корчинський, ні якийсь Ройтбурд з Одеси, що теж захищає російську книжкову агресію, не є українською елітою.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Дмитро Корчинський, український простір, фсб


Читайте також



Коментарі (0)
avatar