реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Конкурс з інновацій

Уже втретє проводився в області конкурс інноваційних розробок «Chernihiv Innovation Challenge».

Днями голова облдержадміністрації В'ячеслав Чаус вручив нагороди переможцям.

Конкурс відбувається на виконання програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2021-2027 роки з метою стимулювання інноваційної діяльності, популяризації та просування на ринок інноваційних розробок. До участі запрошувались науковці, інженерно-технічні працівники та винахідники, автори колективних інноваційних розробок.

Перше місце у номінації технічних та технологічних новацій посіла розробка мобільних методів контролю поживних речовин у ґрунті та пристроїв диференційного їх внесення. Автор - Анатолій Кушніренко з Ніжинського агротехнічного інституту. А в номінації "Агроінновації" переміг ранньостиглий сорт люпину, виведений Володимиром Бардаковим в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН. Переможцем у номінації "Електронні та інформаційно-цифрові технології" став Віктор Мішаков з підприємства "Метекол" - він розробив кардіодефібрилятор - монітор "Біофазік+".

Цьогоріч запроваджена окрема номінація - "Молодіжні новації" - для конкурсних робіт, розробники яких мають вік від 14 до 22 років. Перемогла у ній робота учня Чернігівського ліцею № 32 Миколи Акулова "Навчальний програмний комплекс "Graph", який дає змогу вчителям фізики, математики або інших наук проводити віртуальні експерименти та лабораторні роботи, якщо немає відповідного обладнання або навчання ведеться дистанційно.

Вручаючи дипломи, сертифікати на грошову нагороду та пам'ятні подарунки, голова Чернігівської облдержадміністрації В'ячеслав Чаус, зокрема, наголосив: "Що дає змогу підприємству бути конкурентним? - Інновації. Що дає змогу пережити кризу? - Інновації. За інноваціями майбутнє. Вони допомагають рухатися вперед. Тішить те, що серед учасників конкурсу - чимало молоді. Однак дуже хочеться, щоб наступного року охочих позмагатися було хоча б удвічі більше".
"Голос України"

На знімку: голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус вручає нагороду наймолодшому переможцю конкурсу Миколі Акулову
Фото з сайту Чернігівської ОДА.



Теги:Інновації, В'ячеслав Чаус, Чернігівська ОДА


Читайте також



Коментарі (0)
avatar