реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Конкурс "Ми - мазепинці!"

«Мазепинці, петлюрівці, бандерівці – так називають українців-патріотів. Для обізнаної людини, яка знає історію, ці імена викликають повагу, бо вищезгадані постаті є символами боротьби за свободу своєї Батьківщини.

В наш час, коли Україна вимушена захищати територіальну цілісність, виникла нова генерація патріотів Українського опору, які за прикладом великих попередників, відстоюють інтереси держави і на передовій, і в усіх сферах суспільного життя. Коріння цього руху сягають часів гетьмана Івана Мазепи, який у 1708-09 роках повів козацьку Україну на тривалу боротьбу за незалежність української нації від тиранії російського царизму. Ідеї гетьмана Мазепи перейняли і наші сучасники – рухівці, майданівці, укропи…

Сучасне мазепинство полягає у слідуванні ідеалам, витвореним протягом віків боротьби за власну державу. Його суттю є освіченість і патріотизм, духовність, людяність і меценатство (волонтерство).

В наш час гетьманська резиденція Батурин є центром національного відродження, відродження розуміння гетьмана Івана Мазепи - героїчної особистості, патріота своєї держави та формування розуміння мазепинства. Кожен із нас повинен знати історію своєї держави. Для народу його історія – це не просто минуле, це його душа. Маючи власне історичне минуле, традиції, ми готові за це стояти до кінця.

З метою формування сучасного українського світогляду, в день народження гетьмана Івана Мазепи (20 березня), звертаємося до всіх художників України з пропозицією взяти участь у конкурсі «Ми - МАЗЕПИНЦІ!!!» і створити художній образ мазепинця , мазепинців сучасності. На 19 серпня 2016 року в Національному заповіднику «Гетьманська столиця» запланована виставка за результатами конкурсу.

Наталія РЕБРОВА, Наталія САЄНКО.



Теги:Конкурс, мазепинці, Батурин, Гетьман Мазепа, Наталія Реброва


Читайте також



Коментарі (0)
avatar