реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Комуністи знову тягнуть до Росії

29 травня в Експертному клубі «Чиста політика» обласна організація Комуністичної партії України представила результати партійного проекту «Народний референдум» на Чернігівщині.

Народний депутат України, перший секретар Чернігівського обласного комітету Комуністичної партії України Володимир Лещенко у своєму виступі зазначив, що за Конституцією носієм суверенітету і джерелом влади є народ, який здійснює своє конституційне право безпосередньо або через органи державної влади та місцевого самоврядування, які він обирає. Проте на практиці влада часто не спроможна почути думку громадян.

«Досить часто ми бачимо, що ті люди, які прийшли до органів влади і місцевого самоврядування проводять політику державну чи місцеву, яка інколи відрізняється від того, чого прагнуть наші люди. Тому комуністи неодноразово ставили питання і на ВР України, ставили вимоги перед Президентом і урядами, що доленосні для держави питання необхідно вирішувати на референдумі», - зазначив народний депутат.

Влада не надала підтримки, отож вже на початку минулого року КПУ було вирішено самостійно спитати думку людей з цілої низки питань, що стосуються їх життя.

З червня 2011 року по травень 2012 року участь у референдумі взяло близько 1,5 млн. виборців, в Чернігівській області кількість респондентів склала понад 105 тисяч. Учасникам референдуму пропонувалось відповісти «так» чи «ні» на дев’ять найбільш актуальних та доленосних для країни питань.

В підтвердження повної достовірності респондентної бази Володимир Лещенко продемонстрував мішки з корінцями від бюлетенів та запевнив, що за кожною анкетою стоїть конкретний мешканець регіону з прізвищем та контактною інформацією.

Віктор Губар, секретар Чернігівського обкому КПУ зазначив, що громада позитивно сприйняла питання референдуму та представив результати опитування на Чернігівщині, за якими:
1). 97,5% опитаних мешканців Чернігівського регіону висловилися «за» конституційне закріплення заборони (мораторію) на купівлю-продаж землі сільськогосподарського призначення своїми голосами.
2).98,5% респондентів підтримали націоналізацію підприємств ключових галузей економіки (нафтогазова, вугільна, металургійна і обробна промисловість, електроенергетика, залізничний транспорт).
3). 98,7% мешканців Чернігівщини вважають, що розмір плати за житло і комунальні послуги не повинен перевищувати 10% від загального доходу сім’ї.
4). 98% респондентів погодились за введення державної монополії на виробництво спиртних напоїв і тютюнових виробів, доходи від якої повинні спрямовуватись на поповнення Пенсійного фонду і підтримку державних установ охорони здоров’я.
5). 98,7% опитаних погодились з тим, що держава повинна взяти на себе відповідальність за продовольчу безпеку країни, за якість продуктів харчування, ліків і товарів першої необхідності і встановити суворий контроль над цінами на ці товари.
6) 96% мешканців, що прийняли участь у референдумі вважають НЕ справедливим підвищення пенсійного віку для виходу на пенсію по старості та збільшення необхідного трудового стажу.
7). 89% опитаних згодні з тим, що другою державною мовою, поруч з українською, має бути російська.

8). 94% респондентів вважають, що необхідно відмовитися від співпраці України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) і переглянути умови вступу до Світової організації торгівлі (СОТ).

9). 95,5% мешканців Чернігівщини погоджуються з тим, що Україні необхідно приєднатися до Митного союзу і увійти до Єдиного економічного простору з Росією.
Другий етап референдуму заплановано на червень нинішнього року, але цього разу в бюлетені окрім питань загальнонаціонального значення, таких, як питання реформування медичної галузі, збереження безкоштовної освіти, з’являться і питання з регіональної проблематики. Зокрема, буде запропоновано питання що до збереження і розширення мережі дошкільних дитячих закладів та недопущення закриття шкіл в сільській місцевості.

Комуністи впевнені в актуальності та доцільності проведення другого етапу референдуму, адже висновки, зроблені з першого етапу опитування громадян лягли в основу створення Компартією 20-ти законопроектів, які незабаром розглядатимуться у Верховній Раді; були надіслані в формі запитів та депутатських звернень до органів влади всіх рівнів; і, навіть, стали підґрунтям для запровадження соціальних ініціатив Президента.
Відповідаючи на запитання ЗМІ, Володимир Лещенко зазначив, що Компартія має і буде висувати своїх кандидатів, як по одномандатним виборчим округам, так і по загальнодержавному багатомандатному виборчому округу від Чернігівщини на майбутніх парламентських виборах. Зокрема, В. О. Лещенко надав конкретну інформацію по двом мажоритарним округам - 210-му, де балотуватиметься Вікторія Коротя, та 207-му, де Компартію представлятиме Віктор Губар.



Теги:КПУ, Україна -- Росія, вибори - 2012, МВФ, референдум


Читайте також



Коментарі (0)
avatar