реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Кому війна - кому мать родна...

Набув законної сили вирок Чернігівського районного суду у кримінальному проваджені, відкритому за матеріалами Управління СБ України в Чернігівській області стосовно військовослужбовця, який розкрадав та реалізовував військове майно.

У ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2012-2013 років командир однієї з танкових рот, що дислокуються на території Чернігівської області, зловживаючи своїм службовим становищем, викрав 36 приладів нічного бачення, знятих з бронетехніки.

Викрадені прилади військовослужбовець виносив з території військової частини і реалізовував їх приватній структурі. Підтвердженням цьому стали результати ініційованої СБУ перевірки фінансово-господарської діяльності підприємства, проведеної фахівцями Територіального Північно-східного Управління внутрішнього аудиту та контролю Міністерства оборони України.

Внаслідок таких злочинних дій державі було спричинено збитків на суму понад 1,3 мільйона гривень.

Згідно з рішенням суду першої інстанції військовослужбовця визнано винним у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст. 410 (викрадення, привласнення військовослужбовцем військового майна, а також заволодіння ними шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з встановленням іспитового терміну – 3 роки. За рішенням суду злочинця позбавлено військового звання та права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями строком на два роки. Викрадені прибори нічного бачення повернуті до військової частини. Апеляційний суд Чернігівської області залишив вирок без змін.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:розкрадання майна, стан армії, СБУ, мародери


Читайте також



Коментарі (0)
avatar