реклама партнерів:
Головна › Новини › Тут я живу

Комп'ютерник написав книгу про своє село

Олексій Мороз працює і живе у Мені, але душа -- в рідному селі Шаболтасівці Сосницького району. Заняття комп'ютерами не заважає йому прискіпливо цікавитися і історією -- від скарбів, що в землі лежать, до історичних даних, які маловідомі. А коли прочитав як колишні школярі писали, що в їх селі нема ніяких ні пам'яток, ні цікавинок -- зачепило за живе.

І вирішив сам написати книгу. Що й зробив -- вона щойно побачила світ під егідою редакційно-видавничого центру "Сіверщина". Зветься так -- "Шаболтасівка. Погляд крізь віки". Ошатно оформлена, гарно зверстана -- вона легко кладеться в руку і на душу.

Читач знайде багато цікавого і несподіваного не тільки про згадане село, але й про сусідні -- Авдіївку, Понорницю, Жуклю. Навіть про отаманів (геть недосліджена тема!) у нього є розповіді -- скажімо, в тій же Авдіївці, виявляється, діяли аж два повстанські загони (до 10 чоловік у кожному)-- Ващенка та Рака і один з них виступав за Симона Петлюру і Українську Народню Республіку. Хоча, звісно, у книзі багато матеріалу і про другу світову війну (зі списком шаболтасівців, що загинули там), і про роки колгоспного життя. Є у виданні і світлини минулих часів та чимало довідкового матеріалу.




Теги:нові книги, Шаболтасівка, Авдіївка, краєзнавство


Читайте також



Коментарі (0)
avatar