реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Комітет захисту від "підрахуїв"

За створення Всеукраїнського комітету на захист української мови виступили письменники, музиканти, журналісти та культурні і громадські діячі.

Нова організація не лише боротиметься проти ухвалення мовного законопроекту регіоналів Ківалова-Колесніченка, а й виступатиме за утвердження української на державному рівні, розповідає 5 канал.

Ініціатори комітету створили соціальні ролики, в яких відомі митці, журналісти та громадські діячі стали на захист української та проти розколу суспільства. Відео уже транслюють на телебаченні та в інтернеті. Окрім того, закликали українців підтримати акцію протесту проти русифікації, яка відбудеться 5 червня під будівлею Верховної Ради. Очікується, саме тоді парламентарії розглядатимуть законопроект про мову.
Василь Шкляр, письменник: "Саме мова врятувала нас як націю, і сьогодні на її захист повинні стати ми - горою, одностайно і скрізь".

Юрій Стець, голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації (НУ-НС): "Якшо хтось захоче прийти, поговорити з Ніною Матвієнко чи з Олесем, чи з Миколою, чи з іншими людьми, які прийдуть, ну це ж не означає, що я закликаю когось ще раз 5-го червня прийти о 9-й ранку під стіни Верховної Ради".

Експрес online



Теги:законопроект про мови, українська мова, Ніна Матвієнко, Юрій Стець


Читайте також



Коментарі (0)
avatar