реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Комітет захисту України без БЮТу?

В Чернігові ініціативу створення Комітету захисту України не підтримали партії -- ні БЮТ, ні УНП, ні якісь інші , крім КУНу та "Свободи", не ввійшли до створеного нещодавно Чернігівського Комітету громадського спротиву. Хоча голова фракції БЮТ в обласній раді Анатолій Богуш на "п"ятихвилинці політичних заяв" ритуально зачитав заяву від своєї партії із закликом приєднатися до такого Комітету. Певно, це стосувалося Києва, а не Чернігова...

Чернігівський Комітет Громадського Спротиву – понадпартійний орган, який складається з представників політичних партій, громадських об’єднань та активних громадян, які готові протистояти антидержавним діям влади та консолідувати суспільство для захисту своїх конституційних прав та свобод.

"Після виборів президента України, -- говориться в ухвалі Комітету, -- в країні слалася складна політична ситуація, до влади пришли сили які не є українськими, керовані з закордону, та не можуть виступати представницьким органом української нації. Останні події, пов’язані з підписанням угод по Чорноморському флоту, виступами Віктора Януковича стосовно геноциду українського народу – голодомору, на сесії ПАРЄ, скасування указів та постанов попередньої влади стосовно гуманітарного сектора країни, незаконне перебування військовослужбовців інших держав на території України відповідно до ст.17 Конституції України, наміри влади передати стратегічні об’єкти крани до рук Кремля, делімітація кордонів з наміром передачі територій України до Російської Федерації, укази та постанови влади спрямовані на знищення духовної та культурної сфери життя українців які ідуть всупереч ст.11 Конституції України. Запровадження цензури в засобах масової інформації та позбавлення громадян вільного права політичного та громадського вибору, що суперечить ст. 15 Конституції України. Враховуючи 5 статтю Конституції України, керуючись законним правом української нації на самоврядування та правом захисту своїх прав та свобод, захисту територіальної цілісності Держави - закликаємо всіх об’єднатися в Чернігівський Комітет Громадського Спротиву".

Спільну заяву підписали: «Просвіта» ім.Т.Г Шевченка, Конгрес Українських Націоналістів, ВО «Свобода», «Тризуб» ім. С.Бандери, ГПО «Українська Справа», Українська Народна Рада, ГО «Українська Народна Молодь», Союз Українок, Педагогічне Товариство Ващенка, Ліга Українських Жінок та громадські діячі.




Теги:комітет захисту України, Янукович, обласна рада, А.Богуш, свобода, БЮТ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar