реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Комітет захищатиме Україну. Щоправда, ще не знає як...

Представники парламентських і позапарламентських політичних сил сьогодні підписали установчий акт про створення Комітету захисту України для координації спільних дій у відстоюванні національних інтересів країни. Церемонія підписання відбулася в будинку Спілки письменників України. Підписали лише партії, які вважають лідером опозиції Юлію Тимошенко. Приєдналася і "Свобода" Олега Тягнибока.

На засіданні оргкомітету також були присутні представники низки партій і громадських організацій, які підтримали створення комітету, але поки що не підписали документ про його створення. Серед них, зокрема, Українська народна партія, «Наша Україна», Українська республіканська партія «Собор», партія «Українська платформа», «Громадянська позиція», Конгрес українських націоналістів, а також Партія вільних селян.

Метою діяльності створеної організації називають «захист суверенітету й територіальної цілісності країни, припинення антиукраїнської гуманітарної політики, відсіч будь-яким спробам установлення іноземного контролю над стратегічними підприємствами й галузями промисловості, збереження євроатлантичного курсу України». Представники чинної влади критикували створення опозицією комітету порятунку і назвали таку ініціативу «безглуздою».

Також підписанти одноголосно затвердили координатором організації 80-річного письменника Дмитра Павличка. Завтра в Києві заплановано великий мітинг.






Коментарі (0)
avatar