реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Коломойський штовхає Україну до дефолту

13000 поправок до «закону про неповернення Приватбанку» — це заявка на серйозну парламентську кризу.

До закону про землю було 4000 поправок і його розгляд тривав два місяці. 13000 поправок легко заблокують парламент мінімум на півроку. І ще врахуйте, що під час карантину Верховна Рада майже не працює — і затягнеться це ще не відомо наскільки.

Ми можемо отримати заблокований парламент до кінця 2020 року.

Закрити очі на поправки і ухвалити закон без їх розгляду, звичайно, можна. Але тоді справа точно піде в суд і будуть сильні аргументи для відміни закону через порушення регламенту. Тим більше прецедент вже є.

Враховуючи той факт, що основну масу поправок подали колишні і нинішні депутати від «Слуги народу», можна лише привітати Зеленського з прекрасно проведеною кадровою роботою.

І зрозуміти, що за все у житті доводиться платити. За підтримку олігархів на виборах тим більше.

Андрій ІЛЛЄНКО



Теги:Слуга народу, антиколомойський закон, Андрій Іллєнко, команда ЗЕ


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
На проблему варто б глянути ширше. Відомо, що цей закон є на догоду МВФ, тобто можна здогадуватися про конкурентну боротьбу світових фінансистів з українським візаві на нашому фінансовому ринку. Водночас доводи про украй важливість позики МВФ виглядають не переконливо. Під час світової кризи, а відтак рецесії, гроші вивільняються, до того ж центробанки США і ЄС, і не тільки, запустили друкарський станок у зв'язку з короновірусом.
Грошей просто нікуди дівати у країн-бенефіціарів МВФ. Доказ тому - нульові кредитні ставки для їх бізнесу. Отже, нам просто "впихують" кредит (про % чомусь не афішують), та ще й на умовах.
Щодо нашої потреби у фінансах, то, по-перше, на які проєкти вони потрібні, а по-друге, чому б пріоритет не віддати вітчизняному інвесторові, у якого теж гроші є?
Як виглядає, наш уряд кращого варіанту інвестування як у державні облігації під 18 річних запропонувати не може? При цьому реальний сектор економіки не при ділі.
avatar