реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Коломойський нікуди не пішов

Нічна відставка Ігоря Коломойського з посади голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації після скандалу з "Укрнафтою" викликала шквал емоцій і відгуків.

Аж до погроз псування стосунків з Ізраїлем. О зохен вей, не чіпайте той Ізраїль - саме Ізраїль не визнав український Голодомор, не визнав територіальну цілісність України після окупації росіянами Криму, не надав допомоги Україні в ході війни і, зрештою, збирається направити представника на 70-річчя Побєди в Москву, до Путіна... Зрештою, не марґіналізуйте Коломойського і Україну тим Ізраїлем! Саме Україна сьогодні є світовим геополітичним гравцем - до її голосу прислухаються у Тель- авіві, Вашингтоні, Брюсселі, Мінську, Москві і Варшаві.

Співчувати Коломойському також не варто - він недарма примчав уночі в офіс державної кампанії - чому? Так і не пояснив? Кампанія ж не приватна. Просто треба вже почати розділяти олігархів і владу - перших вводити у прозорі і законні правила гри.

Але і Анатолій Гриценко правий: "Президент має почати деолігархізацію з Порошенка - тоді повірять! Президент зараз отримав шанс замахнутися на супер-завдання - провести деолігархізацію держави. Не просто Коломойського поставити на місце, звести з ним політичні й бізнесові рахунки. Здійснити справжню системну деолігархізацію! Яка би не завершилася на Коломойському, Ахметові чи Фірташі..."

Так, Коломойський зробив немало для зупинки Путіна. І зараз робить чимало для України - чого вартий тільки його заклик провести реприватизацію незаконно захоплених підприємств. Це прямий удар по Пінчуку - зятю Кучми, по самому Кучмі, який створив кланово- олігархічну систему, по Ахмєтці- сєпаратці і Фірташу - другу Путіна... Далі буде.

Бо як написав заступник Коломойського, а нині - народний депутат Борис Філатов, різниця між англійцем і євреєм полягає в тому, що англієць йде, не прощаючись, а єврей прощаєься, але не йде.

Василь ЧЕПУРНИЙ






Теги:олігархи, Дніпропетровськ, відставка Коломойського, Борис Філатов, клани


Читайте також



Коментарі (0)
avatar