реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Коли закінчиться війна

Ексгенерал армії США вважає, що Україна поверне всі свої території включно з Кримом.

Незважаючи на сповільнення темпу контрнаступу ЗСУ на різних ділянках фронту, українські захисники поступово звільняють захоплені окупантами території. На думку колишнього командувача армії США Бена Ходжеса, повну деокупацію України буде здійснено до літа 2023 року. Генерал вважає, що взимку ЗСУ будуть у сприятливіших умовах, ніж ворог, оскільки воюватимуть на рідній землі з підтримкою населення в тилу. Про це він заявив в ефірі «Голосу Америки».

«Україна відновить суверенітет над усією своєю територією, звісно ж, ​​включно із Кримом. Я очікую, що це станеться до літа наступного року. Але ще перед цим, до кінця цього року, ЗСУ відкинуть російську армію до лінії, на якій ті перебували в лютому. А потім почнуть розглядати необхідні кроки для підготовки до звільнення Криму», — заявив Ходжес.

Американський генерал у відставці зазначив, що незважаючи на важкі погодні умови, які очікують обидві армії вже у найближчі місяці, українцям суттєвл зіграє на руку висока мотивація та допомога західних партнерів.

«Українська армія діє всередині своєї країни і має дружню їм територію як тил. Крім того, 50 країн у єдиному пориві прагнуть забезпечити Україну бойовими можливостями, які їй потрібні. Це включає зимову уніформу та обладнання. У той час, як російська система постачання виснажена, зараз вони посилають до війська людей, які не готові, не навчені і не дисципліновані. Це лише додасть їм більших труднощів», — вважає Ходжес.

Він додав, що для швидшого звільнення своїх територій Україна потребує танків від союзників. На думку ексгенерала, заявлені ризики, пов’язані з їх постачанням, є перебільшеними і повинні відійти на другий план. "Дзеркало тижня"



Теги:генерал Ходжес, Крим, ЗСУ, російсько - українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar