реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Коли подавати декларації?

Подання податкових декларацій фізичних осіб подовжено Податковим кодексом до 1 травня

На телефонному зв’язку «гаряча лінія», що відбулася 22 грудня 2010 року, був Володимир Луценко – заступник начальника ДПІ у м. Чернігові. Тема: „Оподаткування фізичних осіб та запровадження норм Податкового кодексу для фізичних осіб-підприємців”.

Він відзначив, що у Податковому кодексі ставка податку на доходи фізичних осіб залишилась на попередньому рівні – 15 відсотків. При цьому запроваджується малопрогресивне оподаткування доходів фізичних осіб шляхом встановлення ставки на рівні 17 відсотків до доходів, отриманих платником податку у звітному податковому місяці, які перевищують десятикратний розмір мінімальної заробітної плати.

За його словами, у кодексі зазнала змін ставка оподаткування доходів платників податків від продажу (обміну) об’єкта рухомого майна протягом звітного податкового року: її знижено до 5 відсотків. Також звільнено від оподаткування доходи від продажу один раз на рік квартир, житлових, дачних, садових будинків без обмеження щодо їх площі, земельної ділянки в межах норм, визначених Земельним кодексом України, а також машини, мотоцикла, моторолера.

Під час гарячої лінії платників цікавили питання щодо оподаткування операцій з нерухомістю, порядок визначення статусу фізичної особи – нерезидента у 2011 році, а також термін подання декларації фізичними особами, які не є підприємцями, у 2011 році за 2010 рік, у т.ч. при реалізації права на податковий кредит. Цікавилися платники також новою звітністю з податку на доходи фізичних осіб для податкових агентів.

Володимир Луценко поінформував платників податків, що згідно з Податковим кодексом термін подання податкових декларацій фізичних осіб подовжено до 1 травня року, що настає за звітним.

Відділ масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові






Коментарі (0)
avatar