реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Коли мешканці гуртожитків спатимуть спокійно?

Відбулось перше організаційне засідання робочої групи з опрацювання питань забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків Комітету Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, яку було створено за ініціативи народних депутатів Валерія Дубіля та Геннадія Зубка.

У засіданні групи взяли участь народні депутати, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства фінансів, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства освіти і науки, Фонду державного майна, тощо.

Під час засідання робочої групи Валерій Дубіль нагадав, що у квітні 2012 року проводились Комітетські слухання Верховної Ради про стан виконання законів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

- Тоді учасники слухань надали відповідні рекомендації для всіх гілок влади – законодавчої, виконавчої та судової, проте ці рекомендації абсолютно не взято до уваги та не виконано, - зауважив Валерій Дубіль. - Аналогічна ситуація складається і з тими рекомендаціями, які надає робоча група з розв’язання проблем мешканців гуртожитків Кабінету Міністрів. Зокрема, 25 червня 2013 року на засіданні цієї робочої групи було заслухано звіт Чернігівської обласної державної адміністрації щодо розв’язання проблем мешканців гуртожитків і робоча група надала Уряду для облдержадміністрації, міських рад області, місцевих комісій з питань забезпечення прав мешканців гуртожитків на житло протокольні, із чіткими строками виконання рекомендації, натомість ці рекомендації просто ігноруються.

Для того, щоб напрацьовані рекомендації були обов’язковими для виконання як органами центральної виконавчої влади, так і органами місцевої влади, Валерій Дубіль запропонував підготувати на заплановані у грудні нинішнього року Комітетські слухання Верховної Ради щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків проект Постанови Верховної Ради.

На думку народного депутата, такий законодавчий акт має покласти край бездіяльності органів влади у питаннях реалізації житлових прав мешканців гуртожитків.

- Ми повинні у Постанові Верховної Ради прописати конкретні доручення всім органам державної влади, органам місцевого самоврядування, всім тим державним структурам від кого залежить вирішення житлових прав мешканців гуртожитків, а після прийняття цієї постанови забезпечити жорсткий парламентський контроль по її виконанню, - підсумував Валерій Дубіль.

Зауважимо, що на засіданні цієї робочої групи було розглянуто основні проблемні питання порушення житлових прав мешканців гуртожитків, які потребують врегулювання на законодавчому рівні, доцільність підготовки одного законопроекту, спрямованого на їх комплексне врегулювання, бездіяльність центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також проведення у грудні цього року із порушених питань Комітетських слухань Верховної Ради.

Прес-служба народного депутата України Валерія Дубіля



Теги:соціальний захист, Дубіль, Верховна Рада, гуртожитки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar