реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

"Кобзар" - для фронту

Кишенькового формату, в стилізованій під камуфляж обкладинці примірники Шевченкового «Кобзаря» передані військовим у Катерининській церкві Чернігова.

Після молитви капелана 1-ї Сіверської танкової бригади о. Антона Панасенка начальник міського управління культури та туризму Олександр Шевчук передав три десятки примірників видання військовослужбовцям оперативного командування "Північ", подякувавши меценату Антону Артеменку.

Унікальне видання творів Тараса Шевченка містить передмову літературознавця Сергія Гальченка та звернення до українських воїнів першого заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, генерал-лейтенанта Михайла Забродського, який, зокрема, каже: "Як і в середині позаминулого сторіччя "Кобзар" знову в строю. Він не уражає танки противника, не перехоплює крилаті ракети і не штурмує захоплені нашим противником міста і села. Він воює в іншому вимірі, непідвладному фізиці і квантовій механіці сучасної війни. В боях за душі українців "Кобзар" є унікальним і непереможним. Він вказує нам шлях, він кличе, він веде. Через біль втрат, через військові успіхи і невдачі, вперед - до перемоги".

Планується, що примірники фронтового "Кобзаря" отримають також капелани краю.

Василь ЧЕПУРНИЙ."Голос України"



Теги:Катерининська церква, широка війна, ОК Північ, Василь Чепурний


Читайте також



Коментарі (0)
avatar