реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Книги за кордон не пустили. Законно

Старовинні книги та купюри вилучили співробітники Чернігівської митниці та прикордонники у іноземних громадян при спробах їх незаконного вивезення за межі України

Дві книги класиків російської літератури, дата випуску яких датується 1902-1903 роками, та купюру «50 рейхсмарок» вилучили у «зеленому коридорі» співробітники Чернігівської митниці і прикордонники протягом цих вихідних.

В обох випадках предмети старовини намагались незаконно вивезти за межі України іноземні громадяни, що перетинали кордон через автомобільні пункти пропуску в зоні діяльності Чернігівської митниці. Том 7-й «Полного собрания сочинений А.П.Чехова», 1903 року та том 8-й «Полного собрания сочинеий Н.С. Лескова», 1902 року намагався перемістити через пункт пропуску «Грем'яч» 34-річний мешканець Московської області. Німецьку купюру у «50 рейхсмарок», випущену за часів Третього рейху, вивозив у валізі серед особистих речей 41-річний мешканець Вільнюса через пункт пропуску «Нові Яриловичі». Ніяких дозвільних документів на вивезення предметів старовини, що можуть представляти історико-культурну цінність, у жодного з порушників не було.

За даними фактами працівниками митниці складено протоколи про порушення митних правил за статтями 339 та 340 Митного кодексу України. Предмети правопорушення - книги та купюра - найближчим часом будуть передані на експертизу. Після отримання висновків експертів, матеріали по справам направлять до суду.

Прес-служба Чернігівської митниці




Теги:овы Яриловичі, митниця, предмети старовини


Читайте також



Коментарі (0)
avatar