реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Клімкін нагадав полякам про Пілсудського

УН і УПА боролися за незалежність України і саме це є головним чинником, за яким сучасні українці оцінюють діяльність цих організацій.

Про це у своїй колонці на сайті видання «Новий час» написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

«У нинішньому трактуванні подій польською стороною проглядається тенденція поставити знак рівності між національно-визвольною боротьбою українців і злочинами проти цивільного польського населення. В принципі, таким чином можна дискредитувати будь-який визвольний рух. Але і для таких ситуацій цивілізована Європа давно знайшла відповідь: кожен злочин індивідуальний і має своїх виконавців, які і повинні нести за нього відповідальність. Приписування ж злочину всій нації чи всьому визвольному руху є неприпустимою пропагандистською маніпуляцією», – написав міністр.

При цьому Клімкін нагадав, що і історія Польщі рясніє багатьма злочинами проти українського народу.

«Якщо ж деякі польські політики й далі наполягатимуть на забороні в Україні Степана Бандери та УПА, то за принципом «почни з себе» вони б насамперед повинні заборонити Юзефа Пілсудського з його жорстокою «пацифікацією» української Галичини, а також Армію Крайову, чиї загони здійснювали криваві каральні акції проти українських сіл. Ми готові визнати і засудити злочини, вчинені проти поляків, але і Польща повинна зробити те ж саме щодо злочинів проти українського народу. Поки ж вона свідомо демонструє чітко однобоке бачення: українську сторону протистояння зображує виключно чорними фарбами, а польську представляє як «білу і пухнасту», – резюмував дипломат. ЗІК



Теги:МЗС України, Бандера, Пілсудський, Клімкін, Україна - Польща


Читайте також



Коментарі (0)
avatar