реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Кличко і Янукович вийшли б у другий тур

Якби в Україні відбулись дострокові президентські вибори і в них взяли б участь лідери опозиційних партій, то у другий тур вийшли б Віктор Янукович (21,2%) та Віталій Кличко (14,4%). Про це свідчать дані соціологічного дослідження, презентовані сьогодні директором Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Іриною Бекешкіною.

Згідно з результатами опитування, Юлія Тимошенко отримала б у першому турі лише 11,4% і посіла б третє місце, не пройшовши до другого туру, передає УНІАН.

Разом з тим якби Тимошенко була єдиним кандидатом від опозиційних сил, то вона пройшла б до другого туру і набрала у другому турі 29,4%, а Янукович – 28,6%. Водночас якщо до другого туру пройшли б Янукович та Арсеній Яценюк, то Янукович набрав би 28,1%, а Яценюк - 33,7%. Якби до другого туру потрапили Янукович та Кличко, то другий набрав би 39,3%, а чинний президент — 25,7%. Разом з тим у другому турі Янукович переміг би Олега Тягнибока. Так, Тягнибок у другому турі набрав би 26,1%, а Янукович – 29,46%.

Крім того, як свідчать дані опитування, більшість населення України визначає політичну ситуацію в Україні як напружену – 57%, а 17% вважає ситуацію критичною та вибуховою.

Дослідження було проведено Фондом "Демократичні ініціативи" разом із Київським міжнародним інститутом соціології з 5 по 13 березня. Опитування проводилось у 109 населених пунктах, методом інтерв’ю було опитано 2037 респондентів за стохастичною вибіркою. Дані дослідження є репрезентативними. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3% з ймовірністю 0,95.

Раніше соціологи з'ясували, що якби вибори столичного мера відбувались на початку березня 2013 року, то 31% киян віддали б свої голоси за Кличка. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою "Рейтинг".

"Якби вибори мера Києва відбувались на початку березня 2013 року, 31% серед тих, хто має наміри брати участь у виборах, підтримали б Віталія Кличка, 20,3% – Олександра Попова, майже 7% – Петра Порошенка", - йдеться у повідомленні соціологів.

Ньюс. ру



Теги:соціологія виборів, Кличко, Київ, вибори міського голови, президентські вибори


Читайте також



Коментарі (0)
avatar