реклама партнерів:
Головна › Новини › РЕЛІГІЯ

Київський патріархат шкодує про неприїзд Вселенського патріарха

"Ми засмучені тим, що не зміг особисто прибути на свято Вселенський Патріарх Варфоломій, Предстоятель нашої Матері-Церкви Константинопольської, від якої Київ і Русь-Україна прийняли хрещення понад тисячу років тому", -- говориться у Зверненні Священного Синоду Української православної Церкви Київського патріархату, прийнятому сьогодні.

"На нашу думку, на заваді його участі у святкуваннях, як і особистої участі низки інших Предстоятелів, стало небажання співдіяти втіленню через урочисті заходи ідей «Третього Риму» – зарозумілої і нечестивої теорії, яка прагне підмінити єдність у Христі єдністю під владою Московського престолу", -- констатує Київський патріархат.

Звернення особливо наголошує на братському вітанні предстоятелів двох українських церков -- київського та московського патріархатів.

В той же час для московських гостей та їх прихильників Синод наголошує: " Київ є духовною Матір’ю не лише для українського народу, але і для всіх народів, що прийняли Хрещення від Дніпровської купелі.

Можливо ще не всі розуміють потребу поважати і належно вшановувати Київ, як свою духовну Матір, а не дивитися на нього і його Церкву, як на покірну рабу. Проте віримо – що як у благословенний Богом час відновлюється духовна слава Києва, так у належний час прийде і розуміння до засліплених духом світу цього".



Теги:Вселенський Патріарх, Київський патріархат, звернення Синоду, 1025-річчя


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
Мабуть Київський Патріарх не зумів правильно запросити Константинопольського(Вселенського) Патріарха приїхати до Києва на свято хрещення, котре провів не Київський Патріарх, а Московський.
avatar