реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Хвилю протесту експортерів підтримала обласна адміністрація

Питання неповернення урядом податку на додану вартість експортерам продукції вже стало політичним після того, як уряд не зміг його вирішити у нормальному режимі. Чернігівська торгово-промислова палата ініціювала збори керівників підприємств, які утворили робочу групу з вирішення наболілої проблеми. Активно до теми ПДВ підключилася газета "Сіверщина". А ніжинське підприємство "Сяйво" виставило навіть банери з вимогою до уряду повернути підприємствам зароблене.

Це питання сьогодні було обговорено і на засіданні комісії з вивчення питань відшкодування податку на додану вартість, яке провів голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Як зазначив голова облдержадміністрації, протягом 10 місяців поточного року загальна сума задекларованого бюджетного відшкодування на розрахункові рахунки суб’єктам господарювання склала 178,1 млн. грн. Щоб усвідомити складність ситуації було наголошено, якщо за цей період у поточному році з державного бюджету було відшкодовано ПДВ в сумі 109 млн. грн., то за аналогічний період минулого року цей показник становив 203,7 млн.грн.

Зрозуміло, що негативну роль зіграло зменшення обсягів промислового виробництва продукції, та відповідно скорочення експорту.

З іншого боку, станом на 03 листопада 2009 року залишок невідшкодованих сум ПДВ склав 128,1 млн.грн, з них з порушенням законодавчо встановлених термінів – 93,1 млн.грн.

«Як розвиватися області, коли стоять найбільші підприємства тому, що їм не повертають їхні гроші?» - зауважив Володимир Хоменко.

Присутні на нараді, а це керівники провідних підприємств області, у своїх виступах наголошували, що вони у держави просять своє, зароблене, а держава не робить кроків назустріч.

Всі проблемні питання, що прозвучали на нараді увійдуть до протокольного рішення комісії.
На закінчення голова облдержадміністрації наголосив, що в такій непростій ситуації обласна державна адміністрація вживатиме максимум зусиль по запобіганню впливу негативних чинників і те, що можливо вирішити на рівні області буде вирішено.




Теги:протест, Уряд, експортери, адміністрація, Хоменко, ПДВ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar