реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Чернігівська обласна рада вимагає від уряду ПДВ

Щойно сесія Чернігівської обласної ради, у якій найбільшу фракцію має БЮТ, звернулася до Кабінету мінстрів, очолюваному Юлією Тимошенко, з приводу відшкодування податку на додану вартість підприємствам Чернігівщини.До такого звернення спонукала критична ситуація на ряді бюджетоформуючих підприємств краю: "за агльна сума на останню звітну дату становить 91, 5 млн. грн. разом з тим ці підприємства змушені сплачувати ПДВ при розмитненні товарів готівкою, не маючи жодних гарантій, що в найближчий період він їм буде відшкодований".

Ще 17 жовтня минулого року сесія обласної ради зверталась до Голови Дердавної податкової адміністрації України С.Буряка, -- йдеться у зверненні, -- щодо невідшкодування податку Корюківській фабриці технічних паперів. Кращого роботодавця Чернігівщини уряд "кинув" на 24,2 мільона гривень за станом на сьогоднішній уже день. За рік, що минув, ДПА ніяк не зреагувала на звернення сесії обласної ради. Чи зреагує уряд? Ой-ой...

Станом на 3 грудня найбільші борги уряд Юлії Тимошенко має перед такими підприємствами області:
ВАТ "Корюківська фабрика технічних паперів" -- 24,2 млн. грн.,
ВАТ "Чернігівське хімволокно" -- 14,4 млн. грн.,
Тов "Пласт-бокс Україна" - 4,9 млн.грн.,
ТД "Браво" -- 4,7 млн.грн.,
ТОВ "Форсаж" -- 4,7 мілн. грн.,
ВАТ "Прилуцький завод "Білкозин" -- 4,2 млн. грн.,
ПВТП "Джі - Ен-Ел" -- 3,4 млн. грн.,
ТОВ "УГМК "Чернігів" -- 3,4 млн. грн.,
ТОВ "Папернянський кар"єр скляних пісків" -- 2,6 млн. грн.,
ТОВ "Прилуцький нафтоналив" -- 1,3 млн. грн.
дані надані державною податковою адміністрацією в Чернігівській області на запит заступника голови обласної ради О.Обушного.

З виступу на сесії депутата С.Берестового:" Ми повинні не просити повернення цього боргу, а вимагати. Скільки можна знущатися з тих підприємств, що експортують свою продукцію і тримають наш бюджет?!"

Василь ЧЕПУРНИЙ




Теги:обласна рада, Обушний, ПДВ, Уряд, сесія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar