реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Хвате їсти раків!

На Чернігівщині з 1-го серпня набуває чинності щорічна літньо-осіння заборона на вилов раків, яка вводиться на період їх другої линьки. Заборона триватиме до 10-го вересня включно. Про це повідомили в прес-службі Чернігівського рибоохоронного патруля.

Основна мета заборони - захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі.
Міцний панцир захищає рака від ворогів, але заважає йому розвиватись, стримуючи його ріст, тому рак час від часу скидає свої тверді покриви. Молоді раки линяють частіше, ніж дорослі. Наближення линьки можна побачити за зміною кольору панцира. Він стає матовим, тонким і крихким. Процес скидання старого панциру може тривати від кількох хвилин до кількох годин. Новий твердне за півтора місяця.

Під час линьки у раків можуть відриватись клішні, ніжки та вусики, які згодом відростають. У такий період рака легко вполювати, як підводним хижакам так і недобросовісним рибалкам. Саме в цей час і запроваджують заборону на вилов цих річкових мешканців.

За порушення вилову раків у цей період браконьєрам загрожує адміністративна відповідальність у вигляді штрафу від 34 до 680 гривень. Крім того, за кожного виловленого рака доведеться заплатити по 25,50 грн компенсації.



Теги:раки, рибоохоронний патруль, штрафи


Читайте також



Коментарі (0)
avatar