реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хто з чернігівських чиновників потрапить до люстраційного списку Сергія Капліна?

Сергій Каплін – народний депутат України, лідер профспілки «Рух простих людей», член партії «УДАР», зареєстрував революційний законопроект «Про люстрацію» та продовжує люстраційний тур по Україні

Проект Закону № 4678-1 передбачає подання чиновниками люстраційної декларації – заяви особи про відповідність люстраційним критеріям, про готовність розкрити інформацію про себе.

Передбачається три критерії: невідповідність стилю життя особи (його майнового стану і рівня витрат) легальним джерелам доходів, перебування на посадах у спецслужбах колишнього СРСР та співробітництво із ними.

Для контролю процесу буде створено Люстраційний комітет України, безпосередній нагляд за посадовцями здійснюватиме інспектор Люстраційного комітету.

Він буде здійснювати перевірки, зможе вимагати інформацію, призначати оцінки майна, залучати ОВС та матиме інші повноваження, аби очистити чиновницький апарат від порушників. Чиновники, які люстрацію не пройдуть, будуть звільнені, їм заборонять займати посади в державному апараті.

14 травня 2014 року, у рамках люстраційного туру Україною, Сергій Каплін приїде до Чернігова, де проведе декілька зустрічей з жителями міста. Під час зустрічей обговорюватиметься тема люстрації в Україні та в Чернігові, а також, законопроект «Про люстрацію».

Місце зустрічі: 12.00 - біля Мегацентру; 17.00 – парк ім. Попудренка (Красна Площа)



Теги:Майдан, Сергій Каплін, казнокради, Люстрація, удар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar