реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хто переможе олігархат?

Розмова з головою Народного Руху Василем Куйбідою.

Василь Чепурний: -- За часів Кучми створено олігархічну систему, що є однією з причин війни на сході України. Адже Ахметов не на вулиці підібрав підприємства, які дають 25 відсотків валового національного продукту. Він же фінансує і антиукраїнські партії, і сепаратистів, яких там зроду- віку не було. Як подолати олігархат?

Василь Куйбіда: -- Дійсно, саме олігархічна система фінансує так іпартії, як ПР та КПУ, що намагаються розвалити Україну. Тому треба вносити зміни до закону про партії - фінансувати їх мають право окремі громадяни, а не юридичні структури. Якби громадянин Ахметов один фінансував якусь партію, то не було б такої ситуації, як сьогодні.

В той же час олігархат треба долати економічно. Ми розуміємо, що саме дрібні виробники є основою демократії і держава повинна сприяти їм. Але на міжнародному рівні грають ролю крупні виробники. Тому руйнувати їх глупо. Проте в США існує антикартельне законодавство, яке передбачає: у випадку, коли корпорація має економічну міць, яка загрожує національній безпеці, її розбиваютт на частини і позавляють монопольних прав та можливостей.

У Південній Кореї та Японії свого часу, коли була загроза державності, багатії склалися, пожертвували свої мільйони. І це нормально. Ми сьогодні бачимо, що олігарх Коломойський, єврей за національністю, діє в інтересах України ефективніше, ніж верховний Головнокомандуючий. Але інші олігархи не проявили себе пожертвами на ту ж таки армію. Адже ніхто не чув про мільйони від Ахметова на оборону України? Чи він Пінчука?! Тому ламати олігархічну систему доведеться. Бо це питання національної безпеки.



Теги:Коломойський, Ахметов, Рух, Василь Куйбіда, російсько- українська війна, олігархат


Читайте також



Коментарі (0)
avatar