реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Хто досушуватиме ковбасу?

Фахівці державного нагляду державного підприємства «Чернігівстандартметрологія» перевірили продукцію і виробництво Чернігівського підприємства "Ритм" та із 7 партій ковбаси виявили порушення технологічного процесу лише в одній.

Про це повідомив генеральний директор державного підприємства Валентин Бакуменко.
«Ковбаса "Салямі Коньячна" на час перевірки не відповідала вимогам нормативної документації за органолептичним показником та по завищеній масовій частці вологи», - сказав він.

Так при нормі вологи не більше 50,0 %, вона становила - 52,3%, що було наслідком порушення технологічного процесу копчення та сушки. Тобто процес проведений швидше, ніж вимагається. До того ж незадовільно спрацював приймальний контроль лабораторії «Ритму».
Бакуменко відзначив, що інші 6 партій ковбаси, що були перевірені, відповідали вимогам нормативної документації.
За результатами перевірки підприємству видано припис про усунення порушень та застосовано штраф в сумі 1665,47 грн., а посадову особу притягнуто до адмінвідповідальності на суму 204 гривні.

У грудні відділ державного нагляду «Чернігівстандартметрологія» провів 20 первинних перевірок і встановив порушення вимог нормативної документів у 18 з них (90,0 %). Вартість забракованої продукції склала 114 тис. гривень. Видано 11 приписів на заборону реалізації партій продукції. Сума застосованих штрафів становить 12 470 гривень, адмінштрафів на посадовців - 1581 гривень. Всі кошти сплачені в місцевий бюджет за місцем знаходження підприємств.

Прес-служба ДП «Чернігівстандартметрологія




Теги:ковбаса, ритм


Читайте також



Коментарі (0)
avatar