реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: запеклі бої на Ясинуватській розв'язці

3 березня, о 17.35, окупанти Донбасу вдарили з артилерії 122 мм по н.п. Крута Балка в Ясинуватському районі, передають Патріоти України з посиланням на прес-центр штабу АТО.

НЗФ о 17.35 зухвало здійснили обстріл околиць н.п. Крута Балка з застосуванням важкої артилерії калібру 122 мм яке, відповідно до Мінських домовленостей, не повинно знаходитись поблизу лінії розмежування. Н.п. Крута Балка знаходиться в Ясинуватському районі Донецької області на підконтрольній території так званої самопроголошеної "Донецької Народної Республіки". На захід від населеного пункту проходить лінія розмежування.

Таким чином, загарбники вводять в оману представників української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, заявляючи при цьому, що обстріли населених пунктів на підконтрольній території так званої самопроголошеної Донецької Народної Республіки здійснюють підрозділи ЗСУ.

«Епіцентром бойових дій залишається Авдіївка та її околиці. Противник 7 разів застосував міномети, а також бронетехніку – БМП-2 і танк. Сили АТО успішно відбили напад ворожої ДРГ у складі близько 10 бойовиків», – повідомив полковник Андрій Лисенко, речник Адміністрації Президента України з питань АТО під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

Друге бойове зіткнення відбулося поблизу села Троїцького на Світлодарській дузі, у підсумку ДРГ бойовиків відступила. Полковник Лисенко додав, що мінометні обстріли відбулися також у Луганському та Первомайському, а у Зайцевому різко активізувалися снайпери бойовиків.

За інформацією Служби зовнішньої розвідки України, військовослужбовці з кримського угруповання ЗСУ, що навесні 2014 року зрадили присязі та перейшли на службу до армії РФ, зіткнулися з серйозними проблемами. «Зокрема, командування угруповання авіаційного полку ЗС РФ, дислокованого у селі Новофедорівка Сакського району АРК, збирається забезпечити посадами лише 25% колишніх українських військовослужбовців (близько 500 осіб). Незначну кількість офіцерів обіцяють перевести на Північний Кавказ», – зазначив полковник Лисенко. Крім того, за рішенням командування Севастопольського військово-медичного центру Кримського регіону скоротили штат, у першу чергу – колишніх офіцерів ЗСУ, і в 5 разів зменшили кількість ліжко-місць. «Ці факти свідчать про те, що Росія не довіряє колишнім українським військовим, які залишилися в Криму. Зрадники нікому не потрібні. Тому часто вони змушені погоджуватися на різні авантюрні пропозиції, – наприклад, їхати воювати в Сирію», – зазначив речник АПУ з питань АТО.

На озброєння підрозділів Високомобільних десантних військ Збройних Сил України продовжують надходити новітні зразки протитанкових ракетних комплексів та керованих протитанкових ракет. Новітнє озброєння десантників виготовляють вітчизняні підприємства держконцерну «Укроборонпром». Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі повідомила речник Міністерства оборони України підполковник Оксана Гаврилюк. «Нові ракетні комплекси призначені для ураження танків та інших броньованих цілей, в тому числі оснащених сучасними засобами динамічного захисту. Окрім того, ця зброя здатна вражати і вертольоти супротивника. Комплекс оснащений напівавтоматичною системою наведення по лазерному променю. Також можливе і дистанційне керування ракетою по телевізійному каналу із закритої позиції», – розповіла Оксана Гаврилюк.



Теги:нове озброєння, Авдіївка, Ясинувата, російсько- українська війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar