реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: закриті газети, погрози шахтарям

Російські окупанти та їх поліцаї у Костянтинівці Донецької області заблокували редакцію місцевої газети "Провінція". Про це повідомляє видання на своєму сайті, передає УНН. "Сьогодні вранці "Донецька народна республіка", яка прийшла в Костянтинівку 11 днів тому під гаслами" "свободи і справедливості", остаточно визначилася, що з газетою "Провинция" їй не по дорозі", - повідомила засновник газети Галина Разпутько. Крім того, у повідомленні зазначено, що журналістам радять виїхати з міста подалі.

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що в четвер, 8 травня, ввечері близько 40 озброєних осіб здійснили спробу захопити пункт пропуску Ізварине в Луганській області. "Близько 18.00 до пункту пропуску під'їхали 2 мікроавтобуса нібито для оформлення на виїзд із України", - розповіли в прес-службі відомства.

"Озброєні особи висунули вимогу, щоб прикордонники склали зброю і здалися, інакше через 30 секунд буде відкритий вогонь", - зазначили у відомстві. Українські прикордонники відмовилися виконати вимогу і зайняли оборону, після чого невідомі почали закидати пункт пропуску "коктейлями Молотова". За інформацією прес-служби, в такій ситуації прикордонники відкрили вогонь.

За даними відомства, у цей час у пункті пропуску виникла пожежа, за попередніми даними, через "коктейлі Молотова". Озброєні особи сіли в мікроавтобуси і зникли вглиб української території.

Запорізькі міліціонери затримали 11 сепаратистів та вилучили купу зброї.

У Макіївці гірники не дозволили сепаратистам зірвати український прапор з шахти. Ті пообіцяли закидати стовбур шахти вибухівкою.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав народний депутат Володимир Ар'єв.

"Тільки що говорив зі старими знайомими з Макіївки. На шахту прийшли сепаратисти здирати український прапор. Робочим людям це не сподобалося і вони чітко вказали гостям напрямок руху. Гості обурилися і пообіцяли закидати стовбур шахти вибухівкою. Так на шахті з'явилася самооборона від сепаратистів. Кажуть, випадок далеко не поодинокий", - написав він.

Він також повідомив, що "після відключення українських каналів" місцеві жителі "припинили дивитися телевізор, бо нервів не вистачає".
А ось так (на фото) російські терористи захищають свої прапори - прив'язують гранати. При цьому вони не думають про дітей, які можуть піти в небо від такої російської дружби...



Теги:російська окупація, російсько- українська війна, Ізварино, Макіївка, Костянтинівка


Читайте також



Коментарі (0)
avatar