реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: захоплено 8 російських окупантів

За минулу добу на Донбасі було вбито дев`ять та поранено вісім російських військовослужбовців. Про це повідомляє Преса України.

Найбільше втрат зафіксовано у дев`ятому окремому штурмовому мотострілецькому полку морської піхоти. Нагадаємо, що російська Федеральна служба безпеки та Росгвардія нещодавно провели в Донецьку таємну нараду, на якій обговорювали питання захоплення нових українських територій на Донбасі.

У вівторок, 28 червня, проросійські бойовики 19 разів обстрілювали позиції Збройних Сил України у зоні АТО. 13 обстрілів зафіксовано на Донецькому та 6 на Маріупольському напрямках, йдеться у зведенні штабу АТО станом на 18.00 На Донецькому напрямку терористи обстрілювали з кулеметів великого калібру та гранатометів різних систем укріплення українських військових поблизу Авдіївки, Пісків, Луганського, Новгородського та Березового, а неподалік Майорська застосували ще й БМП.

Нагадаємо, за минулу добу у зоні АТО зафіксовано 71 випадок відкриття вогню з боку бойовиків. На Маріупольському напрямку їх було 46, на Донецькому 19 та 6 на Луганському. В результаті бойових дій загинув один український військовослужбовець. Боєць став жертвою снайперського обстрілу в Авдіївській промзоні. Крім того, шестеро військових отримали поранення п'ять в результаті ворожого обстрілу і один через підрив на розтяжці в районі Старогнатівки.

Терористи, захоплені українськими військовими в полон у районі Водяного, виявилися бойовиками "9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти" (Новоазовськ). Про це на брифінгу повідомив речник адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник. У штабі АТО назвали імена всіх восьми затриманих бойовиків: Сергій Пєстряєв (1967 р.), Олексій Толстолук (1980 р.), Юрій Зюмін (1981 р.), Віталій Шевельов (1995 р. н.), Антон Горбушко (1978 р.), Валентин Вантула (1975 р.), Роман Терновий (1980 р.), Руслан Анрилевський (1988 р. н.). найстаршому з них виповнилося 49 років, а наймолодшому – 21 рік. Крім того, за минулу добу дев'ять бойовиків загинули і вісім отримали поранення зі складу чотирьох банд. Найбільші втрати терористи зазнали в районі Широкіно.

Нагадаємо, що вчора, 27 червня, підрозділи сил АТО захопили в полон ще вісім бойовиків в районі східної околиці Широкиного. Розвідники виявили в демілітаризованій зоні групу терористів, які вели вогонь по позиціях українських військ в порушення Мінських домовленостей. Військові запропонували бойовикам здатися - вісім погодилися, а троє відкрили вогонь. Бійці АТО змушені були стріляти у відповідь, і в підсумку всі троє терористів були вбиті.



Теги:новоазовськ, Водяне, російсько- українська війна, Широкино


Читайте також



Коментарі (0)
avatar