реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: російські полонені розповіли як воюють проти України

Полонені російські військові, капітан 3-ї бригади спецназу ЗС Росії Євген Єрофєєв і сержант Олександр Олександрів, дали свідчення, як їх бригада воює проти України. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

16.05.2015 близько 14:30 в районі Луганської ТЕС (м.Щастя Луганської області) відбулося бойове зіткнення між бойовою групою Департаменту контррозвідки СБУ (виконує затверджені керівництвом СБУ задачу в районі АТО) і підрозділом 92-ї окремої механізованої бригади (в / ч В6250 , Чугуїв Харківської області, виконує завдання з охорони станції) з розвідувальним загоном сил спеціального призначення ЗС РФ (чисельністю до 30 осіб). В ході бою було поранено і взято в полон двох російських військовослужбовців. З української сторони втрати склали: 1 – убитий (ЗСУ) і 1 поранений (ДКР СБУ).

В результаті допиту співробітниками ДКР зазначених осіб, встановлена ​​їхня належність до кадрового складу 3-й окремій гвардійській бригади спеціального призначення ГРУ ГШ ЗС РФ (3-а окрема гвардійська Варшавсько-Берлінська Червонопрапорна ордена Суворова III ступеня бригада спеціального призначення в / ч 21208, м Тольятті, командир бригади – гвардії полковник Щепін С.А.). У затриманих вилучено автомат АК (російського виробництва).

Зараз затримані перебувають у міській лікарні м. Краматорськ (Донецької області). Зі свідчень капітана Єрофєєва Є.В. і сержанта Олександрова О.А., вони прибули на підконтрольну бойовикам територію в березні 2015 року в складі підрозділу своєї бригади і виконували бойові розвідувально-диверсійні завдання проти сил АТО. 16 травня їм була поставлена ​​задача провести розвідку території Луганської ТЕС, з’ясувати стан її охорони для подальшого захоплення підрозділами бойовиків “ЛНР”.

Додатково встановлено факти, що підтверджують російське громадянство затриманих, зокрема, їх адреси проживання, навчання і роботи (в минулому), а також дані про близьких родичів, які проживають в РФ.



Теги:АТО, ЛНР, Луганськ, російсько- українська війна, Луганська ТЕС, Щастя, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar