реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Хроніки російсько- української війни: почалася блокада ЛНР

За повідомленням у соцмережах, розпочалася блокада ветеранами АТО окупованих росіянами українських територій на Донбасі.

Служба безпеки України та "Укрзалізниця" були вчасно попереджені про блокування залізничної гілки Луганськ - Попасна у районі селища Гірське Попаснянського району Луганської області. А по цій колії курсують близько 12 потягів.

Чекати довго не прийшлося. Перший потяг не забарився.

Незважаючи на попередження, що на колії присутні люди, керівництво залізниці випустило потяг зі станції, фактично направивши його на людей та створивши загрозу їх життю.

Ветерани - добровільці були вимушені зупинити потяг. На місці подій також були присутні журналісти.

Співробітники СБУ та поліції підтримали дії ветеранів. Ніякого беззаконня не відбулося. Поліціянти перевіряли вагони та відбирали пояснення у залізничників та свідків події. Наразі продовжується перевірка потягу зі сторони правоохоронних органів.

Опубліковано перелік вантажів, що постачаються на окуповані території: концентрат залізнорудний, сірчана кислота, прокат чорних металів, пісок, концентрат вугільний, антрацит. Зокрема в накладній фігурує компанія Ахметова.

Того ж дня суд заарештовує водія "гумконвою" Ахмєтова за спроби перевезти радіостанції терористам.
Як повідомив громадський активіст Дмитро Снєгирьов, з окупованих проросійськими бойовиками територій Донбасу незаконно вивозять алкоголь, вугілля, а також контрафактне золото. Прямує все це на підконтрольну Києву територію.

Під тим вугіллям, який нам постачають з окупованих територій, вивозиться не тільки так зване антрацитове вугілля, але й продукти харчування, контрафактні тютюн, горілка і ліки.

Зараз на окупованих територіях зосереджено контрафактне виробництво горілки. Це донецький "Олімп" та луганське підприємство "Луга Нова". Луганська "Луга Нова" чудесним чином збільшила вшестеро виробництво своєї продукції в порівнянні з довоєнним. Якщо до війни вироблялося 200 тис. пляшок, то зараз 1,2 млн... Нас труять сурогатом, і цей сурогат вивозиться під вугілля.

Вагонами вивозиться і так зване контрафактне золото, виробництво якого налагоджено в місті Ровеньки на заводі "Агат"... Якщо ми не перекриємо цей трафік, Україна опиниться перед фактами економічної диверсії. Якість того золота, яке йде з тих територій, не контролюється, але на ньому дивним чином стоять клейма українських товаровиробників.



Теги:ветерани АТО, Ахметов, російсько- українська війна, СБУ, ЛНР, блокада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar